1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 06 ЛЮТОГО  2023 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

На всій території Одеської області діють екстрені (ГАВ) відключення світла. Дізнатися коли відбуватимуть відключення/включення світла за вашою адресою під час стабілізаційних відключень ви можете на сайті ДТЕК Одеські електромережі: https://www.dtek-oem.com.ua/ua/shutdowns

У випадку відсутності електропостачання у ваших будинках більше 12-ти годин, просимо звертатися до Колл – Центру ДТЕК Одеські електромережі та органів місцевої влади (голова ОТГ або староста), а у випадках коли неможливо зв’язатись з вищевказаними відповідачами – до новоствореного Колл – Центру з приводу відсутності електроенергії Болградської РВА з 8.00 до 18.00 години за телефоном: 068-859-13-02.

Товариство Одеська обласна організація Товариства Червоного Хреста України виділило для укомплектування МКП району комплексну гуманітарну допомогу у вигляді 180 наборів меблів.

Очільник району Геннадій Бамбура передав керівникам Городненської, Василівської та Кубейської громад супутникові термінали STARLINK. Завдяки цієї системи Пункти Незламності у зазначених громадах найближчим часом будуть забезпечені швидкісним та безперебійним інтернетом, аби мешканці, у випадку блекауту, могли залишатися на зв‘язку з рідними та близькими й отримувати життєво важливу інформацію.

2 лютого Болградська районна військова адміністрація отримала велику партію гуманітарної допомоги від Комунальної Установи «Обласний центр методичної роботи та соціальних виплат» у вигляді 7500 продуктових наборів.

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у лютому  2023 року:

З 1 ЛЮТОГО ДОДАТКОВУ ГРОШОВУ ВИНАГОРОДУ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ НАРАХОВУВАТИМУТЬ ПО-НОВОМУ. Про зміну підходу до її нарахування повідомили в Міністерстві оборони.

Йдеться про виплати 30 тис. та 100 тис. грн, запроваджені постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168.

Як зазначають у відомстві, зміна підходу до нарахування винагороди пов’язані з необхідністю диференціації її розміру, адже він є фіксованим і однакові виплати отримують як ті, хто знаходиться в тилу, так і ті, хто бере безпосередню участь у бойових діях.

Зміни торкнуться: військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

При цьому зміни не стосуватимуться винагород військових, які беруть безпосередню участь у бойових діях, а також сімей полонених та зниклих безвісти. За ними виплати зберігаються.

ДЛЯ ОХОЧИХ ПЕРЕЙТИ НА УКРАЇНСЬКУ МОВУ СТАРТУЄ БЕЗКОШТОВНИЙ МОВНИЙ КУРС «ЄДИНІ»

«Єдині» – це 28 днів підтримки у переході на українську мову. Протягом навчання учасники щодня будуть отримувати завдання та навчальні матеріали, які допоможуть подолати мовний бар’єр, візьмуть участь у вебінарах та розмовних клубах.

УРЯД ЗАТВЕРДИВ НОВИЙ ПОРЯДОК БРОНЮВАННЯ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ

Кабінет Міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних та критерії визначення підприємств, установ і організацій, критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Працівники таких підприємств віднині підлягатимуть бронюванню. Ознайомитись з інформацією можна за посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0z86QLmJHFayHwH7pmHKU3xwN4c6NCeSia1PQHmjNcML9iPKAHRMS8Jur6XyycoDjl&id=100069389161800&__cft__[0]=AZX93aVygUL_m1dLVuy0Da1Y44UesKSUr3LiLoPwy9pJhfAj0fpedDfpDPJWjlDMBNTaA5MY0gzWW_lWwIsoPR5LVnVPdbTj0yusiLFk-nySGMqvwJWegTvpLRa1pulz1MHV1Gr1GL2KDEjRgCBlFh0EYGgJI49boAfmmxqpz3_bm2GrZ3nw4VqQXI-1pIwQXJg&__tn__=%2CO%2CP-R

ВДОВИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ МАЮТЬ ПРАВО НА 50-ВІДСОТКОМУ ЗНИЖКУ НА ОПЛАТУ КОМУНАЛКИ, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ВИДУ ЖИТЛА ЧИ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ НА НЬОГО

Як нагадують у Пенсійному фонді України, це передбачено статтею 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Інформація за посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0pYykyqcxBxuCFHZXSQ4CfwgG6bZ1ggNvgnCNq9U7g9Uepk7QYcBkVyR6fqVXPxe9l&id=100069389161800

УРЯДОМ ПРИЙНЯТО ПОСТАНОВУ ЩОДО ОБМЕЖЕННЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН ПОСАДОВЦЯМ ТА ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ.

Виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження.

Передбачено низку винятків із правил та дозволено виїзд:

• батькам-одинакам для відвідування дітей за кордоном;

• для лікування за кордоном;

• на підставі окремого рішення Голови ДПСУ, у разі смерті членів сімей за кордоном.

Також змінами врегульовано порядок виїзду військовослужбовців, який здійснюється на підставі рішення Міністра оборони або іншого керівника щодо виконання завдань у сфері безпеки і оборони.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА