1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 27 ЛЮТОГО  2023 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

На всій території Одеської області відключення світла не відбувається. 

На автомобільних дорогах Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші – /М-15/, поблизу с.Шабо, та Т-16-27 КПП «Серпневе» – Тарутине – Арциз – Сарата, поблизу смт Сарата, запрацювали два комплекси зважування-в-русі.

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у лютому  2023 року:

УРЯД ЗМЕНШИВ ПЕРЕЛІК ПІДСТАВ ДЛЯ ЗДІЙСНЕННЯ ЗАКУПІВЕЛЬ БЕЗ PROZORRO

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови № 1178 від 12 жовтня 2022 р., які направлені на створення належних умов для ефективного здійснення публічних закупівель. Відповідне рішення, що було розроблене Міністерством економіки України, прийняте на засіданні Уряду 17 лютого 2023 року.

Зміни до постанови включають у себе погодження її положень з іншими законодавчими актами. Крім того, були прийняті наступні основні зміни:

– пункт 4 виклали в новій редакції та передбачили умови публікації замовниками звіту про виконання договору про закупівлю в електронній системі закупівель (ЕСЗ);

– зменшено кількість підстав для здійснення закупівель без використання Prozorro;

– уточнили, яку інформацію замовники можуть не публікувати в річних планах закупівель та в оголошенні про торги у разі, якщо така інформація несе загрозу безпеці;

– зобов’язали публікувати тексти договорів та всі додатки до них, у разі закупівель без застосування Prozorro, але залишили можливість приховати чутливу інформацію про постачальника, адресу поставки, якщо така інформація несе загрозу безпеці;

– уточнили підстави і випадки відхилення пропозиції постачальників товарів російського та білоруського походження, а також компаній що належать їх громадянам.

У 2023 РОЦІ ВСТУПНИКИ ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СКЛАДАТИМУТЬ НМТ

23 лютого 2023 року, Верховна Рада України прийняла урядовий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року».

З огляду на продовження правового режиму воєнного стану, що спричинений військовою агресією рф, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році, будуть звільнені від складання державної підсумкової атестації.

Прийом до закладів фахової передвищої та вищої освіти на навчання для здобуття ступенів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснювався у 2022 році в особливому порядку, буде організовано за особливими порядками і в 2023 році.

УСІ ЛІКАРІ-ФОП ТА МЕДИЧНІ ЗАКЛАДИ ПОВИННІ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ У ЕСОЗ ДО 31 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ

За інформацією Національної служби здоров’я України, мова йдеться про медичні заклади, а також про фізичних осіб-підприємців, які мають ліцензію на медичну практику.

Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів від 16 лютого 2022 р. № 126 “Деякі питання провадження господарської діяльності з медичної практики”.

20 СІЧНЯ УРЯД УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ № 79, ЩО РЕГУЛЮЄ ЩОМІСЯЧНІ ГРОШОВІ ВИПЛАТИ ДЛЯ ОСІБ, ЯКІ МАЮТЬ ОСОБЛИВІ ЗАСЛУГИ ПЕРЕД БАТЬКІВЩИНОЮ

Нововведення стосується людей, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, і мають певні нагороди, отримані, починаючи з 2014 року.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА