1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ»...

ПРЕДСТАВНИКИ ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» ЗУСТРІЛИСЬ З КЕРІВНИЦТВОМ РАЙОНУ

Одним із першочергових завдань влади є організація та розміщення внутрішньо переміщених осіб, створення їм нормальних побутових та санітарних умов для проживання. Ці заходи проводяться на території району постійно та  тривають і сьогодні. Районна влада спільно з керівництвом громад та громадськими організаціями  постійно проводить роботу з будівництва та облаштування місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб та шукає донорів для реалізації намічених проектів.

Так, сьогодні начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника Болградської РВА Вячеславом Куликом провели робочу зустріч з представником громадської організації «Десяте квітня» Ельвірою Зейтуллаєвою.

Зазначена громадська організація багато років співпрацює з Болградської РВА щодо реалізації різних соціальних проектів. З початку війни в Україні ГО «Десяте квітня» надавало допомогу в облаштуванні місць компактного проживання ВПО у м. Арциз та см. Бородіно Болградського району.

На даний час громадська організація планує реалізувати ряд проектів в громадах Болградського району з облаштування місць тимчасового проживання ВПО. Одне з умов організації при наданні допомоги – це постійне проживання в МКП внутрішньо переміщених осіб.

Геннадій Бамбура подякував керівництву громадської організації за надання допомоги в облаштуванні житла для ВПО та реалізації багатьох проектів на території  району.

В результаті зустрічі була досягнута попередня  домовленість про реалізацію декількох проектів на території району, а саме:

– ГО «Десяте квітня» спільно з   ГО «Червоний Хрест» та Болградською міською радою на умовах співфінансування, готова  облаштувати у м. Болграді (колишній гуртожиток Болградської ЦРЛ)  будівлю для тимчасового проживання ВПО;

– В МКП у с. Виноградівка Арцизької ОТГ (колишня амбулаторія) облаштувати кухню та надати меблі;

– В МКП, яке розміщено у  гуртожитку Тарутинського аграрного ліцею спільно з   ГО «Червоний Хрест»   облаштувати санвузли та ванні кімнати;

– У с. Серпневе Тарутинської ОТГ (гуртожиток) облаштувати  МКП для тимчасового проживання ВПО.

Керівництво Болградської РВА запевнило представника ГО «Десяте квітня» в готовності сприяти у реалізації зазначених проектів та надавати допомогу у вирішенні проблемних питань.