1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ...

ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ НА ТЕМУ «МОНІТОРИНГ ПОТРЕБ ТА ПІДТРИМКА ДІТЕЙ В УМОВАХ ВІЙНИ»

23 лютого 2023 року начальник служби у справах дітей Болградської РВА Валерій Мочуляк спільно з фахівцями взяли участь в навчальному семінарі, що проводився Національною соціальною сервісною службою України, за підтримки проекту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що реалізується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «кожній дитині» та при підтримці представництва дитячого фонду ООН Юнісеф в Україні.

Метою семінару є дотримання прав дітей України, які внаслідок військової агресії України були вимушено переміщені «евакуйовані» за межі України.

Війна, що триває, створила безліч проблем для усіх, в тому числі для дітей-сиріт та  позбавлених батьківського піклування, що були евакуйовані або ще будуть евакуйовані. Стосується це не лише дітей, що перебувають в закладах інституційного догляду, але і дітей, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, а також дітей, які знаходяться під опікою та піклуванням.

Багато вищезгаданих дітей стикаються з проблемами повернення в Україну, у зв’язку з необхідністю оформлення дозвільних документів для перетину кордону (закордонних паспортів, документів про досягнення відповідного віку тощо).

Семінар виявився напрочуд корисним та інформативним. В ньому прийняли участь керівники служб у справах дітей області та району та керівники закладів інституційного догляду.

Служба у справах дітей Болградської районної військової адміністрації на сьогоднішній день вбачає свою місію в допомозі сім’ям з дітьми, які ще планують виїзд закордон, в частині інформування, з метою уникнення проблем після перетину кордону в тій чи іншій Європейській країні.