1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЬОГОДНІ У БОЛГРАДІ ВШАНОВУВАЛИ...

СЬОГОДНІ У БОЛГРАДІ ВШАНОВУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Щороку, 15 лютого вся Україна  вшановує учасників бойових дій на території інших держав.

Саме тому у м. Болград біля  пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам відбувся тематичний захід  «З біллю в серці назавжди».   В заході взяли участь начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, ветерани афганської війни, близькі загиблих, громадськість й просто мешканці району.

Присутні на мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх тих, хто не повернувся із поля бою, та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

34 роки тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація, в якій брали участь мешканці Болградського району. Десять з них загинули. За офіційними даними, 160375 військовослужбовців — вихідців з України були учасниками цієї війни, 3360 — загинули, 72 — пропали безвісти, 3560 — стали інвалідами.

Під час заходу, зі словами скорботи і підтримки, до присутніх звернулися керівництво району, Болградської громади, Болградської районної організації ветеранів війни в Афганістані та інших воєн, Болградської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану та духовенство.

Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура  висловив особливі привітання ветеранам та учасникам бойових дій, які і сьогодні захищають незалежність України на передовій.  

Воїнів-інтернаціоналістів, які з честю виконали свій патріотичний обов’язок на території інших держав, нагородили  Почесними грамотами Болградської районної військової адміністрації, Болградської районної та міської рад, а також грамотами районних ветеранських громадських організацій Афганістану.

Артисти КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради виконали перед присутніми тематичні твори.