1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні  очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Городненській територіальній громаді протягом 2022 року доповів Городненський сільський голова Микола Богоєв. Він зазначив що, на особистому прийомі за 12 місяців 2022 року сільським головою було прийнято 145 осіб, секретарем сільської ради – 54 особи, секретарем виконкому – 51 особа. Аналіз звернень, заяв і клопотань, поданих на особистому прийомі показує, що громадяни звертались в основному з питаннями, які стосувались надання гуманітарної допомоги, оформлення субсидій, пошти, порушення санітарних та екологічних норм, водопостачання, газопостачання та енергопостачання громади.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології  районної державної (військової) адміністрації Аркадій Радулов  доповів про стан роботи енергосистеми району та забезпеченість об’єктів критичної інфраструктури альтернативними джерелами електроенергії. Наразі енергосистема України не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, тому доводиться застосовувати обмеження. Через низькі ліміти споживання жителі Одеської області отримують лише 15% електроенергії, тому мешканці регіону мають світло близько 6 годин на добу. Решта електрики потрібна для роботи критичної інфраструктури та важливих промислових підприємств Одеської області. На території Болградського району є об’єкти, які віднесені до критично важливих для населення району. До таких об’єктів віднесено лікарні і комунальні підприємства, які забезпечують централізоване водопостачання і водовідведення. Зазначені об’єкти потребують першочергового забезпечення альтернативними джерелами електроенергії. Протягом 2022 року громадами району зазначені об’єкти повністю забезпечені генераторами для виконання  поставлених на них завдань. В цілому у громадах для сталої роботи об’єктів соціальної сфери в періоди відсутності електроенергії наявні 182 генератори, в тому числі закуплено за власні кошти 71 генератор на 7782,28 тис. грн., отримано за кошти донорів та інших благодійних організацій 49, додатково потрібно 127.

Про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за січень 2023 року доповів начальник відділу фінансів районної військової адміністрації Павло Синельников. Він зазначив що, до місцевих бюджетів  об’єднаних територіальних громад Болградського району  за січень 2023 року темп росту 129,5%.         Виконали доходну частину за січень  7 з 10 громад, а саме: Арцизька, Болградська, Городненська, Кубейська, Павлівська,Тарутинська та Теплицька територіальні громади.

Також в питанні різне про стан готовності місць для компактного проживання внутрішньо переміщених осіб  у Болградському районі доповів начальник управління соціального захисту населення  районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков.

         Розпорядженням від  12.12.2022 року № 227/А-2022 було затверджено перелік житлових приміщень в яких можливо розміщення ВПО для компактного проживання на 885 осіб: 315 місць готові для проживання;  200 місць компактного проживання ще потребують доукомплектування (шафи, тумби, приладдя для приготування їжі, холодильники, мікрохвильові пічки, електрочайники, пральні машини, набори столового посуду, праски, прасувальні дошки, витяжки, газові балони,стільці, вугілля, дрова.);  435  місць компактного проживання ще потребують ремонту а саме: ремонт приміщення, санвузлів, кухні, підведення каналізації та водопроводу, заміна вікон і дверей.

     Днями Товариство  Одеська обласна організація Червоного Хреста України виділило для укомплектування МКП району комплексу гуманітарну допомогу у вигляді 180 комплектів меблів. Перша партія -75 комплектів, до складу яких  входять  (ліжко, матрац, ковдра, подушка, покривало, постільна білизна, стіл, стілець, тумба) вже отримала Тарутинська громада. Завдяки цій допомозі облаштовані місця компактного проживання в Тарутинському аграрному ліцеї (65 місць) та в с. Серпневе Тарутинської громади (10 місць).

 Також ведуться переговори щодо отримання грошової допомоги від організації Червоного Хреста України на ремонт затверджених приміщень місць компактного проживання Болградського району.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.