1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА  БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА  БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні  очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

На початку наради голова Василівської ОТГ доповів про вжиті заходи Василівською сільською радою з утилізації відходів. Зазначимо, що станом на 01 лютого 2022 року в районі виявлений 1 об’єкт з накопичення заборонених і непридатних до використання ХЗЗР, який знаходиться на території  Василівської територіальної громади за межами села Калчева. Це безхазяйне майно (зруйнована будівля), яка не використовується  за призначенням. За результатами проведення обстеження комісія вирішила, що вищезазначений потенційно небезпечний об’єкт містіть ознаки щодо правопорушень, які мають місце на об’єктах підвищеної небезпеки і становлять загрозу для людей та довкілля. Акти проведення інвентаризації та інформація з фото фіксацією направлені обласній комісії з проведення  інвентаризації місць накопичення заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин.

За результатами розгляду даного питання  Василівській сільській раді рекомендовано вжити заходів, в межах повноважень, щодо захоронення відходів, та у термін до 01 травня 2023 року проінформувати Болградську РВА.

Про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за лютий 2023 року доповів начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников. До місцевих бюджетів  об’єднаних територіальних громад Болградського району  за лютий 2023 року (без урахування трансфертів) надійшло 64 293,5 тис. грн., виконання до розпису становить 120,2%, до плану додатково отримано  10 804,4 тис. грн., темп росту 127,6%. Із 10 місцевих бюджетів Болградського району не забезпечила виконання планових показників тільки  Теплицька ТГ.

Начальник архівного відділу районної державної (військової) адміністрації Лариса Іонова доповіла про хід проведення робіт зі сканування документів Національного архівного фонду. З листопада 2022 року відділом розпочата робота зі сканування документів НАФ. Всього для сканування відібрано 19 фондів (зі 100) управлінської документації. Станом на 01 березня 2023 року сканування проходить фонд №26 «Болградська районна державна адміністрація Одеської області». Всього по фонду зберігається 493 справи за 1992-2017 роки. Оцифровано 114 справ за 1992-2002 роки (23,1%) або 24527 аркушів та довідковий апарат (описи: №1 справ постійного зберігання за 1992-2017 роки, опис №2 справ постійного зберігання за 2012-2014 роки, опис №1-ос з особового складу за 1992-2017 роки).

Однак, при всій простоті, оцифровка документів не така вже й проста справа. Це є досить копіткий і трудомісткий процес, оскільки включає не тільки, а швидше за все не стільки, сам процес сканування, скільки додаткові операції з оброблюваним документом.

Одиниці зберігання оцифровуються в повному обсязі, включаючи обкладинки, аркуші із службовою інформацією, зворотні сторінки.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.