1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ БАТЬКІВ!

ДО УВАГИ БАТЬКІВ!

ПВК «Редан»: хто вони та чим загрожують українським підліткам?

В той час, коли Україна знаходиться у стані війни, з’являється нова небезпечна субкультура: молоді люди, одягнені в чорне, організовують масові бійки в публічних місцях. Відомо, що це явище прийшло до нас з Росії. Але чому наші підлітки переймають віяння країни-агресорки? Що таке ПВК «Редан» та як це взагалі пов’язано з війною?

Передісторія…

26-го та 27-го лютого правоохоронці попередили масові бійки у кількох містах України.Сутички відбуваються між двома субкультурами: ПВК «Редан» та так званими «АнтиРедан». Організатори створюють телеграм-канали та закликають молодих людей брати участь у масових бійках. Планують усе чітко: розподіл на групи, точки зборів кожної, інформатори на місцях. Серед учасників руху багато неповнолітніх.

Що відомо про ПВК «Редан»?

Все почалося в Росії. Там у різних містах юнаки в чорному одязі та з символами павука на спинах влаштовували масові бійки з футбольними фанатами чи мігрантами. Це відбувалось у торгових центрах або на вулицях.

Чому ПВК?

Учасники руху кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією. Для них ця приставка просто жарт. Проте, існує гіпотеза, що на формування цієї субкультури вплинула ПВК «Вагнер». Адже її очільник публічно героїзує роль злочинців та закликає молодих людей вступати у ПВК, де їх навчать «чоловічої роботи».

Чому «Редан»?

Ця назва походить з аніме Hunter x Hunter. Там діяла злочинна організація «Геней Редан», яку через емблему називали «Павуки». Кожен учасник цієї організації мав татуювання павука зі своїм номером.

Українська поліція вважає, що поширення цієї субкультури в нашій країні — це російська інформаційно-психологічна спецоперація. Державі-агресорці важливо дестабілізувати ситуацію в Україні будь-яким чином.

Чому підлітки?

У підлітковому віці діти відходять від батьків та переходять під вплив своїх однолітків. Їм важливо бути в групі, важливо, що про них подумають інші. Тому часто підлітки роблять імпульсивні вчинки.

Найпростіше маніпулювати юними людьми, психіка яких втомлена війною, які самі легко піддаються впливу та схильні до ризикованих дій.

Саме для обізнаності та попередження про можливу небезпеку в БОЛГРАДСЬКОМУ ЛІЦЕЇ №3 з учнями 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 та 11 класів був проведений ряд заходів: соціальний педагог провів інформаційну хвилину, класні керівники провели виховні заходи, години спілкування та фронтальні бесіди.

Шановні батьки, будь ласка, намагайтеся будувати довірливі стосунки зі своїми дітьми та вчасно виявляти індикатори деструктивної поведінки у них. Не бійтеся відверто розмовляти з підлітками про їх проблеми, саме так ви не втратите пильність. Ми повинні бути обачними та берегти наших дітей.

За інформацією Болградського ліцею номер 3.