1. /
  2. Новини
  3. /
  4. І-Й ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ...

І-Й ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ ОДА БОРИС ВОЛОШЕНКОВ  ВІДВІДАВ МІСЬКУ КЛІНІЧНУ ЛІКАРНЮ №10

І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков, в рамках підготовки лікувальних закладів до участі в Національній програмі психічного здоров’я та психосоціальної підтримки українців, яка започаткована дружиною Президента України Оленою Зеленською, відвідав Міську клінічну лікарню №10, де провів зустріч з керівним складом медичного закладу.

Ключова тема розмови з фахівцями – організація надання психологічної допомоги в умовах стаціонарного лікування певних категорій пацієнтів. Адже мета Програми – забезпечити можливість отримання якісної, а головне вчасної допомоги, кожному.

“Фактично, це означає що в Україні, і в Одеській області безпосередньо, буде створено та сформовано нову культуру ставлення до ментального здоров’я. Бо десятиліттями вважалося, що таких проблем із ментальним здоров’ям не існує, якщо про них не говорити. І дуже важливо, що на державному рівні піднімається питання, чому варто звертатися до фахівців із психічного здоров’я, не боятися психологічної підтримки, не соромитися цього, навчитись у них самодопомозі”, – пояснює Борис Волошенков.

І-й заступник голови Одеської ОДА відзначив, що саме ця лікарня позитивно відрізняється від інших закладів сфери медицини Одещини наявністю штатної служби психологічної допомоги для проведення фахової роботи з категоріями пацієнтів, яким потрібно психологічне посилення для оздоровлення.

“Лікарня входить до реєстру медичних закладів – постачальників послуг із психологічної реабілітації ветеранам війни та членам їх сімей, забезпечує послугами з медичної та психологічної реабілітації певні категорії пацієнтів, ставлячись індивідуально до кожного хворого згідно його потреб. Відтак, у відділеннях стаціонарної та амбулаторної післягострої та довготривалої реабілітації кожному пацієнтові складається індивідуальний реабілітаційний план з надання саме тих видів реабілітаційної допомоги, який він потребує. Для цього в закладі існує мультидисциплінарна команда лікарів фізичної та реабілітаційної допомоги, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, фізіотерапевта, психофізіолога, психологів, психіатру, логопедів тощо. Відкрито денний стаціонар, кабінети апаратної фізіотерапії, зала медичної реабілітації, кабінети терапевта мови та мовлення, психолога, ерготерапевта, асистивних технологій” – сказав Борис Волошенков.

Таким чином, зазначив він, забезпечується комплексна підтримка та щонайшвидше одужання пацієнтів, очікуване скорочення загальної тривалості лікування та відновлення працездатності.

“Загальний рівень забезпечення ліками – достатній. Пакети НСЗУ дають можливість проводити комплексне лікування хворих і рівень діагностичної апаратури, якою оснащено Міську клінічну лікарню №10, відповідає найвищим потребам медичного закладу кластерного типу” – додав І-й заступник голови Одеської ОДА.

Також Борис Волошенков поспілкувався з пацієнтами, які наразі перебувають на стаціонарному лікуванні.