1. /
  2. Новини
  3. /
  4. І-Й ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ...

І-Й ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ ОДА БОРИС ВОЛОШЕНКОВ, ВЗЯВ УЧАСТЬ В СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ МІНІСТЕРСТВА З ПИТАНЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ

 Під час якої обговорено питання впровадження Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» та Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Зокрема, щодо підключення служб у справах дітей міських, сільських, селищних територіальних громад, для можливості роботи в ЄІАС “Діти”, то Начальник служби у справах дітей Одеської ОДА Наталія Утюпіна, зазначила, що на сьогодні із 99 служб в області вже підключено 68 і ця робота триває.

«Ми працюємо над удосконаленням цифрових інструментів, як для громадян, так і для зручної роботи працівників соціальної сфери. Відтепер працівники служб у справах дітей можуть зручно та швидко обробляти заяви громадян, які подаються через портал Дія, у вебверсії ЄІАС “Діти” з будь-якого пристрою, який авторизований в системі» – додала Наталія Утюпіна.

З листопада 2022 року всі призначення виплат внутрішньо переміщеним особам проводяться через Єдину систему соціальної сфери, до якої підключені всі структурні підрозділи соціального захисту на громади.

«На сьогодні структурними підрозділами соціального захисту населення Одеської області виправлені всі невідповідності у списках внутрішньо переміщених осіб для призначення виплати допомоги на проживання, на даний час всі заяви від внутрішньо переміщених осіб подані через застосунок Дія вже надходять до програмного забезпечення ІЄССС» – зазначила директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА Тетяна Демент’єва.