1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КЕРІВНИКИ РАЙОНУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ...

КЕРІВНИКИ РАЙОНУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ МІЖВІДОМЧОЇ КОМІССІЇ ПО УЗГОДЖЕННЮ РОБОТИ ВОДОСХОВИЩ

15 березня відбулось онлайн засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення водогосподарських систем у басейні річок Причорномор’я та суббасейні нижнього Дунаю на весняно-літній період 2023 року.

В роботі засідання взяли участь перший заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Денис Байлук, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, в.о. начальника БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Олег Чижик, представники БУВР, Причорноморського центру водних ресурсів та ґрунтів, ДРПВІ «Укрпівдендіпроводгосп», ГМЦ Чорного та Азовського морів.

Учасниками засідання була розглянута інформація про розроблені режими штучних водних об’єктів Одеської області, про гідрологічну ситуацію та якість поверхневих вод в басейні річок Причорномор’я та суббасейні нижнього Дунаю.

Крім того, були затверджені пропозиції щодо режиму роботи Придунайських водосховищ на весняно-літній період 2023 року.
За результатами наради та при розгляді проектів рішень керівництвом району запропоновано:
– у зв’язку зі зміною клімату та орієнтуючись на потреби водокористувачів, здійснити самопливне наповнення водосховищ Ялпуг-Кугурлуй, встановивши тимчасово на рівні 3,0 м БС (до розроблення Держводагентством нових правил Експлуатації Придунайських водосховищ);
– звернутися до Держводагентства, щодо розробки нових Правил Експлуатації Придунайських водосховищ у зв’язку зі зміною клімату та орієнтуючись на потреби водокористувачів.
Також керівництво району запропонувало Державному агентству меліорації та рибного господарства забезпечити виконання відновлювальних робіт насосної станції «Репіда» та виконати пробні запуски насосних агрегатів.

За результатами наради від керівництва Болградської РВА будуть надіслані відповідні пропозиції до Державного агентства меліорації та рибного господарства та Держводагентства.