1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МОЛДОВА ТА УКРАЇНА ПІДПИСАЛИ...

МОЛДОВА ТА УКРАЇНА ПІДПИСАЛИ ПРОТОКОЛ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ СПІЛЬНОГО КОНТРОЛЮ НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ПУНКТІ ПРОПУСКУ «СЕРПНЕВЕ-1- БАСАРАБЯСКА»

Вперше спільний контроль відбуватиметься на залізничному пункті. До цього спільне патрулювання здійснювалося лише в автомобільних пунктах пропуску. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на митницю Молдови.

22 березня, глави прикордонного та митного відомств України та Молдови підписали «Протокол між Митною службою Міністерства фінансів Республіки Молдова, Генеральним інспекторатом прикордонної поліції Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова та Адміністрацією Державної прикордонної служби України, Державної Податкової служби України щодо організації спільного контролю на загальній точці перетину залізничного сполучення Басарабяска – Серпневе-1 на території Республіки Молдова».

Директор Митної служби Молдови Ігор Талмазан наголосив, що Республіка Молдова та Україна вперше підписують Протокол про організацію спільного контролю на залізничному пункті пропуску, що знаменує собою важливий крок у розвитку співробітництва між митницею та прикордонними органами обох держав.

Спільний контроль – це сучасний європейський підхід до безпеки кордонів, що означає довіру між митницею та прикордонною службою та довіру між сусідніми державами.

Запуск спільного контролю на залізничному КПП « Басарабяска – Серпневе-1» спрямований на зміцнення співробітництва на молдавсько-українському кордоні,  що сприятиме диверсифікації шляхів перевезення вантажів з України, забезпеченню виходу Республіки Молдова на основні регіональні маршрути для перевезення різних видів палива, а також експорту зерна з України.