1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА  ВЗЯВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА  ВЗЯВ УЧАСТЬ В СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ ОБМІНУ ЛАМП РОЗЖАРЮВАННЯ

Сьогодні, 13 березня, начальник Болградської районної військової адміністрації  Геннадій Бамбура спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлуком та керівниками структурних підрозділів РВА взяли участь у селекторній нараді під головуванням заступника начальника  Одеської ОВА Сергія Підгайного.

Під час наради були обговорені питання реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населення, затвердженого постановою КМУ від 10.01.2023 №25.

Як зазначив начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, з 9 лютого 2023 року у м. Болград та м. Арзиц запрацювала  Програма обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, з 25 лютого в інших населених пунктах Болградського району.

Станом на 10 березня 2023 року у Болградському районі по відділенню АТ «Укрпошта» Болград-2  здійснили обмін 3772 ламп Е27 та 929 ламп Е14. Наразі обмін ламп продовжується.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА Павло Буланович доповів про вжиті заходи районними державними (військовими) адміністраціями щодо впровадження алгоритму дій зі збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання.

Побутові лампи розжарювання, які  надходять в результаті обміну до відділень АТ «Укрпошта» Болградського району, будуть доставлятися до відділення АТ «Укрпошта» м. Ізмаїл, де будуть зберігатися до подальшої утилізації.

За результатами наради та обговорення заступник начальника  Одеської ОВА Сергій Підгайний надав відповідні доручення начальникам РВА з реалізації експериментального проекту в Одеській області.