1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ТАЛОНИ НА...

НОВИНИ ГРОМАД: ТАЛОНИ НА ПАЛЬНЕ ТА НЕ ТІЛЬКИ – РОБОТА ЗА МІЖНАРОДНИМИ ПРОЄКТАМИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради продовжує роботу за проектом «ГОВЕРЛА» від USAID.
Так, громадою отримано талони на пальне для генераторів, які надійшли до Болградської міської ради від донора в грудні 2022 року та були розподілені в старостати громади.
Крім того, цим проєктом заплановано навчальну програму з питань просторового планування, до якого буде залучена Болградська громада.
В кінці квітня Сектор візьме участь у форумі «Безпека, інтеграція, потенціал: Чорноморський регіон», який організує USAID та Агенція Регіонального Розвитку в місті Одеса. Для форуму підготовлено три проєктні пропозиції з Енергоефективності.
Триває співпраця сектора з АТС “Єврорегіон Нижній Дунай”, в рамках якого було сформовано та надіслано 4 проєктні пропозиції у сфері Екології. На грантовий конкурс від Глобального інноваційного фонду подано одну проєктну ідею, яка вже пройшла перший етап. За 4-6 тижнів очікується результат другого етапу конкурсу.
Спеціалістами сектору відпрацьовано анкету з міжнародного партнерства від Асоціації міст України, для пошуку та встановлення партнерських відносин з американськими муніципалітетами – «Побратимство міст США та України».
Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій разом з Відділом будівництва, архітектури, ЖКГ та ДАБК, Інспекцією з благоустрою Болградської міської ради взяли участь у 5-тижневому навчанні від ГО SAVEDNIPRO «ЗБЕРЕЖИ ДНІПРО» за програмою підтримки територіальних громад «Робота з екологічними даними громади: створення, моніторинг, аналітика, інформування». Метою програми є посилення екологічної безпеки громад під час війни та підвищення екологічної обізнаності членів громади.
За результатами участі у програмі підтримки, Болградська громада безкоштовно отримає 2 станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor 3.0 та інформер для головного сайту громади.

За інформацією Болградської міської ради