1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД:ТЕСТДРАЙВ ПРОЙДЕНО –...

НОВИНИ ГРОМАД:ТЕСТДРАЙВ ПРОЙДЕНО – «ГОРВОДОКАНАЛ» ЗАПУСТИВ В ДІЮ НОВЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПРЕСУВАННЯ ПЛАСТИКА ТА НЕ ТІЛЬКИ

Вчора Болградський міський голова Сергій Димитрієв разом з директором КП “Горводоканал” Анатолієм Ільченко проінспектували як тривають тестові роботи з утилізації пластикової тари (плівка, пляшки, кришки, тощо), яку робітники комунального підприємства вивозять з контейнерів для збору пластику.
Зазначимо, що все це стало можливим завдяки тому, що наприкінці минулого року за рахунок бюджетних коштів Болградська міська рада придбала новий модернізований прес, який здатний утворити в компактний тюк пластикові пляшки та інші види пластику. Обладнання українського виробництва з імпортними комплектуючими в змозі запресувати в один компактний тюк, вагою приблизно 50 кг, два великі за об’ємом “біг бегі”.
«Спресовані тюки пластику в подальшому будуть складуватися та по мірі формування певної партії вивозиться до міста Ізмаїл, де його купують підприємства, що займаються утилізацією матеріалів, які підлягають повторній переробці», – розповів Анатолій Ільченко.
В свою чергу, міський голова звернув увагу на активізацію роботи комунального підприємства щодо видачі та заміни контейнерів, складання договорів на вивіз твердих побутових відходів з жителями міста та сіл територіальної громади.
«Також хочу подякувати вам за вирішення проблеми утилізації пластику, який щороку на толоці вибирається з ярів у великій кількості, це зробить нашу громаду чистіше», – підкреслив Сергій Димитрієв.
Додамо, нове обладнання здатне пресувати не лише пластик, а й перетворювати в тюки бумагу, алюмінієві пляшки, тощо. Тому Болградська міська рада спільно з керівництвом «Горводоканала» вже активно працює над організацією роздільного збіру сміття на територій Болградської громади.
Болградською міською радою вже придбані відповідні 50 комплектів баків по три в кожному для окремого сортування в них пластика, скла та макулатури (папір, картон). Також завершується розробка карти, на якої буде видно де всі ці баки будуть розташовані.
Сергій Димитрієв в ході візиту обсудив низку питань з директором КП “Горводоканал” Анатолієм Ільченко стосовно подальшої роботи підприємства та його розвитку.

За інформацією Болградської міської ради