1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОДЕСУ З ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ...

ОДЕСУ З ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛА МІНІСТР ОБОРОНИ НІДЕРЛАНДІВ КАЙСА ОЛЛОНГРЕН

Вона зустрілась зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим, з військовим командуванням Сил оборони та Начальником Одеської ОВА Максимом Марченком.

В рамках зустрічі було обговорено питання посилення спроможностей Сил оборони України і зокрема південних областей шляхом реалізації двосторонніх проєктів в оборонній сфері.

Міністр оборони України подякував народу Нідерландів та своїй нідерландській колезі особисто за підтримку України в боротьбі зі збройною агресією росії.

«Загальна вартість військової допомоги, яку Нідерланди надали Україні, становить близько 1 млрд євро. Дякую за те, що робите і за те, що ще буде зроблено для посилення наших оборонних спроможностей», – зазначив Міністр оборони Олексій Резніков.

Також під час зустрічі очільники оборонних відомств України та Королівства Нідерланди обговорили нагальні напрями співпраці, які стосувалися військового та гуманітарного співробітництва Королівства Нідерланди та України, подальшої підготовки особового складу ЗСУ, проведення тренувальних місій, питань розмінування деокупованих територій, а також реабілітації та відновлення поранених українських захисників і захисниць та допомогу Нідерландів у створенні реабілітаційних центрів.