1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОРДЕНОМ ЗА МУЖНІСТЬ ІІІ...

ОРДЕНОМ ЗА МУЖНІСТЬ ІІІ СТУПЕНЮ ПОСМЕРТНО НАГОРОДЖЕНО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ  СЕРГІЯ БАХЧЕДЖИ

Подвиги та імена наших Героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу та незалежність нашої країни –  навіки залишаться в пам’яті українців.

Одним із них є старший солдат в/ч А 2167 Сергій Бахчеджи, який загинув 30 червня 2022 року, захищаючи Батьківщину у бою поблизу Бахмутського району, Донецької області. Йому було лише 35 років. У загиблого залишились дружина, дочка та син, якому на сьогоднішній день 1 рік.

Указом Президента України Володимира Зеленського, за особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, бійця відзначено орденом «За мужність» III ступеня, посмертно.

 Сьогодні у м. Болграді начальник Болградського РТЦК та СП Олександр Дем’янов вручив державну нагороду дочці  загиблого воїна.

Від імені Болградської районної воєнної адміністрації, начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура висловив слова скорботи й вдячності родині загиблого та вручив лист-подяку батькам Сергія Бахчеджи.

«Сьогодні ми платимо дуже високу ціну за незалежність і мир на українській багатостраждальній землі. Нажаль, продовжують гинути кращі сини й доньки нашої держави. Сергій загинув, як справжній Герой, який віддав своє життя, рятуючи побратимів та захищаючи Україну від окупантів. Розділяємо Ваше горе, сумуємо разом, підтримуємо Вас у годину скорботи» – з болем, зі скорботою та словами вдячності до родини загиблого героя  звернувся начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура.

Болградський міський голова вручив батькам Сергій Бахчеджи рішення сесій Болградської міської ради про перейменування одного з провулків м. Болград на честь загиблого героя.

 Учасники заходу вшанували пам’ять Сергія Бахчеджи та пам’ять всіх загиблих під час російської агресії хвилиною мовчання.

Керівник районної організації учасників АТО Іван Бодлєв подякував сім’ї загиблого захисника та зазначив, що громадською організацією  виготовлена меморіальна дошка на честь загиблого героя та буде встановлена на Алеї Слави у Болградському НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – ліцей».

Сергій  народився 07 жовтня 1986 року. Навчався в Болградській ЗОШ №2 та Болградському НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – ліцей» Болградської міської ради. З 13 серпня 2019 року проходив військову службу у в/ч А2167 міста Біла Церква, Київської обл. Приймав участь в АТО з 2019- 2020 року. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, чоловік став на захист Батьківщини.

Вічна пам’ять Сергію Бахчеджи!

Герої не вмирають!