1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОБОЧА ГРУПА ОБСТЕЖИЛА ВОДОТОКИ...

РОБОЧА ГРУПА ОБСТЕЖИЛА ВОДОТОКИ РІЧОК КОГИЛЬНИК ТА ЧАГА

На виконання розпорядження начальника Одеської ОВА Максима Марченко щодо поліпшення екологічного стану, забезпечення та водовідведення територій Арцизької територіальної громади Болградського району робоча група у складі заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА, керівника робочої групи Дмитра Савалюка, першого заступника начальника Болградської РВА Дениса Байлука, начальника відділу з управління інфраструктурою Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Віктора Валюха та директора ДРПВІ «УКРПІВДЕНДІПРОВОДГОСП» Георгія Машина та керівників громад, провели обстеження водотоків басейну річок Когильник та Чага.

Обстеження проводились з метою відведення зливових потоків із зони можливого підтоплення.  Для поліпшення ситуації необхідно  провести роботи з розчищення русла р. Чага починаючи з о. Сасик та до з’єднання русел  р. Чага та р. Когильник. Зазначені роботи потребують комплексного підходу, тому що річка Чага проходить по території чотирьох громад.

Під час обстеження робоча група виявила проблемні ділянки у руслі  зазначених річок.

За результатами обстеження, комісія прийме рішення та надасть пропозиції з вирішення проблемних питань, з визначення обсягів робіт необхідних для поліпшення екологічного стану річок, з визначення  джерел фінансування, а також надасть  пропозиції щодо розчищення русел вказаних річок.