1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ...

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ ОБМІНУ ЛАМП РОЗЖАРЮВАННЯ

Начальник Болградської районної військової адміністрації  Геннадій Бамбура спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлуком та керівниками структурних підрозділів РВА взяли участь у селекторній нараді під головуванням директора Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Павла Булановича, з питань реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населення, затвердженого постановою КМУ від 10.01.2023 №25.

Під час наради було заслухано звіти про вжиті заходи районними державними (військовими) адміністраціями щодо впровадження алгоритму дій зі збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання.

 Зазначимо, що у всіх населених пунктах Болградського району запрацювала  Програма обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

 На даний час вирішується питання, щодо утилізації ламп та готується оголошення тендеру за рахунок коштів «Субвенції з місцевого бюджету на здійснення природоохоронних заходів».

Також присутні обговорили питання щодо поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, проведенням робіт з ліквідації їх наслідків.

За результатами наради та обговорення директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Павло Буланович надав відповідні доручення начальникам РВА з реалізації експериментального проекту в Одеській області.