1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЬОГОДНІ НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОВА...

СЬОГОДНІ НАЧАЛЬНИК ОДЕСЬКОЇ ОВА МАКСИМ МАРЧЕНКО ЗУСТРІВСЯ З НАЧАЛЬНИКОМ ПІВДЕННОГО МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ З ПИТАНЬ ПРАЦІ РОМАНОМ ВОЗНЯКОМ ТА ЙОГО ЗАСТУПНИКОМ В ОДЕСІ ВАСИЛЕМ БУЮКЛІ

Першочергово обговорено питання з дотримання трудового законодавства в області, зниження рівня незадекларованої праці, проведення спеціального моніторингу погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах всіх форм господарювання та контроль питань охорони праці.

«Одеська ОВА ініціювала розгляд можливості скасування мораторію на проведення заходів контролю та перевірок Держпрацею суб’єктів господарювання регіону. Мова йде про те, що інспектори праці здійснюватимуть інспектування роботодавців, та у разі виявлення правопорушень надаватимуть попередження для ліквідації помилок у сфері трудових відносин. А штрафи необхідно мінімізувати на період воєнного стану. Адже головна мета – не накладання штрафів, а виявлення помилок для їх усунення, подальше запобігання порушень законодавства з питань праці на підприємствах» – зазначив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

За результатами зустрічі готується відповідне звернення до Уряду. А питання скасування мораторію на проведення заходів контролю та перевірок Держпрацею буде ініціюватися до розгляду на селекторних нарадах з Прем’єр-міністром України.

Також Начальник ОВА погодив План роботи Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.