1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СТРАТЕГІЯ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ: ОДЕЩИНА...

СТРАТЕГІЯ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ: ОДЕЩИНА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ФОРУМІ CDTO, ОРГАНІЗОВАНОМУ МІНЦИФРИ

🔹Начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської ОВА Станіслав Ніколайчук взяв участь у заході CDTO, організованому Мінцифри і Віце-прем’єр-міністром Михайлом Федоровим.

🔸Під час повномасштабної війни CDTO впроваджують цифрові рішення, які допомагають українцям скористатися державними сервісами онлайн — без черг та зайвих паперів. Упродовж двох днів цифрові заступники міністрів і керівників обласних адміністрацій (яких називають CDTO — Chief digital transformation officer) розповідали про втілені за 2022 рік ініціативи із цифровізації, обговорювали плани та способи реалізації корисних для громадян цифрових проєктів.

Говорили про : роль відкритих даних, інструменти впровадження послуг, розвиток державних електронних реєстрів, електронний документообіг.

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу розповів про стратегії цифровізації на 2023 рік, що потрібно втілити, консолідувавши зусилля. Він зауважив, що кожен CDTO є ефективним інноватором та може суттєво впливати на цифровізацію держави загалом.

«Важлива роль для пришвидшення цифрової трансформації країни лежить на CDTO. Саме завдяки роботі CDTO ми пронизуємо цифровізацією кожну сферу життя держави, впроваджуємо цифрові проєкти на рівні регіонів, запускаємо нові послуги в Дії. Це ефективні менеджери, які також займаються впровадженням інновацій та оптимізацією процесів за допомогою цифрових інструментів у різних органах влади. Зараз працює 17 CDTO в Міністерствах, 21 CDTO в центральних органах влади та 16 CDTO в обласних військових адміністраціях. Наша ціль — CDTO у всіх органах державної влади та цифрові лідери у всіх територіальних громадах», — сказав Михайло Федоров.

Деталі 👉🏻https://oda.od.gov.ua/