1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВІДБУВСЯ ЗАХІД...

В БОЛГРАДІ ВІДБУВСЯ ЗАХІД З НАГОДИ РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Для  нашого народу, це  ім’я  Тараса Шевченко.

Сьогодні в м. Болграді відбувся тематичний захід «Заповідні думи Кобзаря…»  з нагоди 209 – ої річниці дня народження Т.Г. Шевченко.

У заході взяв участь заступник начальника Болградської РВА Вячеслав Кулик, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв, керівники структурних підрозділів Болградської РВА та міської ради та громадськість. Присутні поклали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченка та вшанували його пам’ять музичними номерами.

Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу й подальше його процвітання.

Сьогодні, під час россійської агресії, дуже актуальні Шевченківські слова, його ідей гуманізму і патріотизму та вболівання за долю України.

І до того часу, поки в нашого народу є таке потужне джерело мужності і патріотизму, як Шеченкове слово, Україна живе і житиме та переможе клятого ворога.