1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та  керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

На початку наради про рівень середньомісячної заробітної плати в районі та стан заборгованості із її виплати за ІV квартал 2022 року доповіла начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова. Вона зазначила, що за результатами проведеного аналізу найвищій рівень середньої заробітної плати за 4 квартал поточного року в Павлівській ОТГ – 12521 грн, Криничненській ОТГ –  12349 грн та  Теплицькій ОТГ – 11559 грн. Найнижчі заробітні плати в Бородінській ОТГ – 8745 грн, Кубейській ОТГ –  9325 грн, Городненській ОТГ – 9778 грн.

     За результатами проведеного аналізу найвищі рівні середньої заробітної плати в наступних галузях: освіта – 11884 грн; державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування – 11851 грн. Галузі: сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство; водопостачання, каналізація, поводження з відходами; транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність; операції з нерухомим майном – всі мають рівень середньої заробітної плати від 7071 грн  до 7956 грн. По іншим галузям рівень середньої заробітної плати по району нижче мінімальної. Тобто нижче 6700 грн.

         Враховуючи вищезазначене можна зробити висновок, що позитивна динаміка рівня середньої заробітноїплати в розрізі ОТГ за підсумками року по відношенню до початку рокуспостерігається за рахунок рівня середньої заробітної плати по двом сферам: освіта, державне управління. Станом на 1 березня 2023 року заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах району складає 3879,6  тис. грн,  що  на 70,6 тис. грн більш, ніж на 1 лютого 2023 року. Заборгованість по підприємствам наступна: ТОВ «Агро Юг» – 2223,1 тис. грн та ПрАТ «Грона» – 1656,5 тис. грн.

Про стан проходження опалювального сезону 2022-2023 років у населених пунктах району доповів начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної (військової) адміністрації Аркадій Радулов. У Болградському районі відсутнє централізоване постачання теплової енергії та гарячої води. Об’єкти житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери опалювалися індивідуальними котельнями (природний газ, тверде паливо, електроенергія). Арцизький заклад освіти №4-ліцей з початковою школою та гімназією Арцизької міської ради та КНП «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради опалювалися тепловою енергією.

       У Болградському районі налічується 137 багатоквартирних будинків (м. Арциз, Болград, смт. Тарутине). Всі будинки опалювалися індивідуально (природним газом, електроенергією). Також 239 об’єктів соціальної сфери, з яких 50 опалювалися природним газом. Зазначені об’єкти соціальної сфери опалювалися 220 котельнями, а також пічками та електрообігрівачами.

На ТОВ «ГП «Нафтогаз Трейдинг» покладено спеціальні обов’язки щодо забезпечення постачання природного газу споживачам, що є бюджетними установами, відповідно до Бюджетного кодексу України. Бюджетними установами та організаціями району укладено додаткові угоди до договорів на постачання природного газу з ТОВ «ГК Нафтогаз Трейдинг» з 1 січня 2023 по 31 березня 2023 року.

Для об’єктів соціальної сфери, які опалювалися твердим паливом необхідно було 3479,3 т палива, в т.ч. альтернативного палива (пелети, брикети), заготовлено – 2962,4 т (85,0%), що не достатньо було для сталої роботи закладів до кінця опалювального сезону, але внаслідок введення дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти та закриття дошкільних закладів, опалювальний сезон пройшов без ускладнень.

З метою раціонального використання обмежених енергетичних ресурсів на підставі довідки гідрометеорологічного центру Чорного та Азовського морів від 27 березня 2023 року про середньодобову температуру зовнішнього повітря, яка перевищує +8оС протягом трьох діб (з 23 березня по 25 березня 2023 року), підготовлено розпорядження Болградської районної військової адміністрації від 27 березня 2023 року № 42/А-2022 «Про завершення опалювального сезону 2022-2023 років у Болградському районі»:

Наприкінці наради присутні заслухали інформацію начальника служби у справах дітей районної державної (військової) адміністрації Валерія Мочуляка щодо забезпечення прав дітей в умовах війни.

        По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.