1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОПОРНОМУ ЗАКЛАДІ ОСВІТИ...

В ОПОРНОМУ ЗАКЛАДІ ОСВІТИ «БОЛГРАДСЬКИЙ ЛІЦЕЙ» ВІДКРИВСЯ «КЛАС БЕЗПЕКИ»

Сьогодні, 31- го березня, у ОЗ «Болградський ліцеї»  відкрився  «Клас безпеки»,  в якому пройшов перший урок з безпеки життя.

У заході взяли участь начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура,  перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук,  керівники структурних підрозділів Болградської РВА,  відділу освіти Болградської міської ради,  районного відділу поліції ГУ НП в Одеській області та представники Болградського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області. 

Цей простір покликаний навчити школярів основним правилам безпеки життєдіяльності. Він наповнений безпековими стендами, інвентарем рятувальників, макетами вибухонебезпечних предметів, різною поліграфічною продукцією, розробленою організацією Unicef та ДСНС України, яка допомагає дітям здобувати більш поглиблені знання з правил поведінки у різних надзвичайних ситуаціях.

Перший урок з першочками провели вчитель закладу та  співробітники Болградського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області.

Під час уроку дітей навчали  правилам поводження при пожежній небезпеці, мінній безпеці,  безпеці  на дорозі,  домедичній допомозі,  безпеці в побуті та в навколишньому середовищі.  Проводили практичні завдання у вигляді ігор.

Для рятувальників було важливо навчити дітей правильно діяти під час різних небезпек, починаючи від пожеж і завершуючи іншими небезпечними ситуаціями, адже ці рятівні алгоритми необхідно закладати в свідомість молодого покоління змалку.

Наприкінці уроку  від пса Патрона школярам були роздані солодкі подарунки, а від рятувальників повітряні кульки.