1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АГРАРІЇВ ЗВІЛЬНЕНО ВІД СПЛАТИ...

АГРАРІЇВ ЗВІЛЬНЕНО ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ НА ЗАМІНОВАНІ, ЗАБРУДНЕНІ ТА ОКУПОВАНІ ЗЕМЛІ

❗Верховна Рада Україні у другому читанні прийняла законопроєкт №7632.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрні політки, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА акцентує, що “минулий рік – рік втрат, розпачу, але й неймовірної сили незламності. росія розпочала війну на початку весняної посівної кампанії 2022. Це вчинено в тому числі для провокування кризи, яка мала призвести до паніки, перебоїв з продуктами харчування, а надалі і голоду. Ворог сподівався, що продовольча криза не обмежиться кордонами нашої держави, а вплине і на світовий продовольчий ринок. Проте, навіть у ці важкі часи, аграрії витримали удар й знайшли сили, щоб працювати та розвиватись. І якщо 2022 — час незламності. То 2023 — початок відновлення. Попередньо, в Україні оглянути на наявність забруднень боєприпасами необхідно близько 2,5 млн гектарів сільгоспземель. Та згідно з законопроєктом аграрії, які опинилися на тимчасово окупованих територіях та територіях де ведуться чи велися бойові дії, звільняються від сплати податків за землю та єдиного податку за земельні ділянки, які розташовані на територіях де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф”.

💰Крім того, надається пільга зі сплати податків за земельні ділянки, забруднені вибухонебезпечними предметами (заміновані):

📌пільга надається податковим органом – якщо Центром протимінної діяльності встановлено, що земельна ділянка є засміченою вибухонебезпечними предметами та передано відповідну інформацію до Державного земельного кадастру;

📌пільга надається органом місцевого самоврядування – індивідуальна пільга яка надається ОМС на підставі заяви власника/користувача земельної ділянки яка є забрудненою/потенційно забрудненою вибухонебезпечними предметами.

⚠️Також законопроєктом врегульовується нагальна проблема неможливості підтвердження статусу платника єдиного податку 4 групи для аграріїв з окупованих/деокупованих територій, які мають податкові борги та частку с/г виробництва менше 75% за результатами 2022 року.

👉Такі аграрії тепер матимуть можливість підтвердити свій статус платника єдиного податку 4 групи навіть при наявності податкових боргів, але за умови що їх частка с/г виробництва складає не менше 50% від доходу.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!