1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ...

АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у районній державній (військовій)  адміністрації та органах місцевого самоврядування Болградського району в І кварталі 2023 році доповіла начальник відділу документообігу та контролю апарату районної державної (військової) адміністрації Ірина Пельтек.Було зазначено, що за І квартал 2023 року надійшло 2760 звернень, що на 259 менше, ніж за аналогічний період 2022 року. Кількість громадян, які звернулись із врахуванням колективних звернень на особистих прийомах  – 1251 особа.

Найбільш актуальними для населення району так і залишаються питання соціального захисту населення 1032 (37,4%), аграрної політики, земельних відносин 778 (28,2%), комунального та житлового господарства 320 (11,6%). Далі в рейтингу актуальності питань займають питання, освіти – 88 (3,2%), забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян – 82 (3%). Різкий спад звернень в цілому пояснюється зменшенням звернень громадян з земельних питань та виїздом громадян за межі країни.

Головою протягом І кварталу були проведені 12  особистих та 12 виїзних прийомів, заступниками та керівником апарату – 49. До Болградської РВА із врахуванням колективних звернень на особистому прийомі звернулись 6 осіб.

За інформацією сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю протягом звітного періоду було отримано 33 дзвінка «прямої телефонної лінії», під час яких звернулося 44 громадянина, яким надані роз’яснення. За «телефоном довіри», за даним відділу ведення Державного реєстру виборців за звітний період надійшло 3 звернення, в основному питання розміщення ВПО та надання гуманітарної допомоги незахищеним верствам населення, надані консультації та контакти осіб, до яких можна звернутись.

Протягом І кварталу 2023 року до райдержадміністрації надійшов електронною поштою 1 запит на отримання публічної інформації й відповідь надана у встановлений законодавством термін.

Згідно з графіком звітування міських та сільських голів Болградського району про організацію та стан роботи зі зверненнями громадян на апаратних нарадах заслухано звіти 3 голів сільських рад – Павлівської, Василівської та Городненської.

 Перший заступник начальника управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації Марія Дідик  доповіла про реабілітацію дітей з інвалідністю за 2022 рік. Вона зазначила, що Управління соціального захисту населення Болградської районної державної (військової) адміністрації постійно проводить забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю.

На обліку в управлінні станом на 31 грудня 2022 року, для забезпечення реабілітаційними заходами перебували 24 дитини з інвалідністю – І ступінь обмеженості – 6 дітей з інвалідністю;  ІІ ступінь – 13 дітей;  ІІІ ступінь – 5 дітей.

Взагалі протягом 2022 року, забезпечено реабілітаційними заходами 18 дітей з інвалідністю на загальну суму 281 850,00 грн., шляхом укладання двохсторонніх договорів між керівником реабілітаційного центру та начальником управління. Договори формувалися спеціалістами управління у Централізованому банку даних осіб з інвалідністю.

Також щомісячно направляються звіти щодо забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю до Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації.

Станом на 01 квітня 2023 року на обліку в управлінні для забезпечення реабілітаційними заходами перебувають 23 дитини з інвалідністю – І ступінь обмеженості – 5 дітей з інвалідністю;  ІІ ступінь – 15 дітей;  ІІІ ступінь – 3 дітей. На теперішній час підготовлено та направлено  заявки на 2 дітей з інвалідністю – II ступень – 32 тис. гривень, які будуть проходити реабілітацію 24 квітня 2023 року  в  Одеському обласному благодійному фонді реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє».

 По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.