1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКА МІСЬКРАДА РАЗОМ З...

БОЛГРАДСЬКА МІСЬКРАДА РАЗОМ З МЕШКАНЦЯМИ ГРОМАДИ ВИРІШУВАТИМУТЬ, ДЕ САМЕ БУДЕ ВСТАНОВЛЕНО СТАНЦІЇ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ПОВІТРЯ

Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій, Відділ будівництва, архітектури, ЖКГ та ДАБК, Інспекція з благоустрою Болградської міської ради взяли участь у 5-тижневому навчанні від ГО SAVEDNIPRO «ЗБЕРЕЖИ ДНІПРО» за програмою підтримки територіальних громад «Робота з екологічними даними громади: створення, моніторинг, аналітика, інформування».

Метою програми є посилення екологічної безпеки громад під час війни та підвищення екологічної обізнаності членів громади.

Команда SaveDnipro послідовно працює над підвищенням обізнаності громадян України та інших країн щодо стану довкілля через відкриття екологічних даних та роботу з ними. Партнерами SaveDnipro є Міністерство екології та природних ресурсів України, Рада національної безпеки та оборони України, Офіс Генерального прокурора України в особі Спеціалізованої екологічної прокуратури.

На цифрових ресурсах SaveDnipro доступні дані щодо якості повітря, динаміки пожеж та рівня радіаційного фону на території України.

За результатами участі у програмі підтримки Болградська громада безкоштовно отримає 2 станції моніторингу якості повітря SaveEcoSensor 3.0 та інформер для головного сайту громади.

Комунікація з мешканцями громади щодо встановлення станцій моніторингу якості повітря (визначення об’єктів) відбудеться 7 квітня 2023 року о 10:00, в залі засідання за адресою: м. Болгрпад, вул.Терещенко,65 (колишній методкабінет).

Відповідальний структурний підрозділ: Відділ будівництва, архітектури, ЖКГ та ДАБК.

Результати комунікації з мешканцями громади будуть опубліковані на сторінці Болградської міської ради в соцмережах та на офіційному сайті.

«Участь у міжнародних проектах – це можливість розвитку, від якої ми не повинні відмовлятися. Тому прошу не нехтувати навчанням, семінарами, а долучатися до них ,отримуючи нові знання та інструменті для покращення своєї роботи. Бо все стрімко сьогодні змінюється, а ми повинні не залишатися позаду», – зазначив з цього приводу Болградський міський голова Сергій Димитрієв, звертаючись до керівників структурних підрозділів Болградської міської ради у ході апаратної наради.