1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА КОРДОНІ УКРАЇНИ З...

НА КОРДОНІ УКРАЇНИ З МОЛДОВОЮ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ РОЗПОЧАВ РОБОТУ ДОДАТКОВИЙ ПРИКОРДОННИЙ ЗАЛІЗНИЧНИЙ ПУНКТ ПРОПУСКУ НА ЛІНІЇ БЕРЕЗИНЕ-БАСАРАБЯСКА

Про це повідомили в Центрі транспортних стратегій з посиланням на заступника директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерія Ткачова.

“З 25 березня 2023 року можна перевозити експортні та транзитні вантажі у бік портів Рені, Галац, Джурджулешти коротшим маршрутом”, – зазначив він.

Вказаний маршрут проходить через відкритий перехід Березине-Басарабяска. Він є альтернативним транзитним маршрутом через прикордонні переходи з Молдовою Сокиряни-Окниця та Могилів-Подільський – Вельчинець.

“Новий маршрут дозволить збільшити обсяги експортно-транзитних вантажоперевезень у напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешти до 4-10 млн тонн на рік та значно скоротити терміни доставки експортних вантажів“, – додав Ткачов.

За його словами, загальна вартість експортних вантажоперевезень у вищезазначені порти знизиться. Скорочення оцінюється в – 10-35 доларів за тонну в залежності від вантажу та маршруту.

“Також новий маршрут дозволить зменшити вартість перевезення імпортного палива та нафтопродуктів в Україну з портів Рені, Галац, Джурджулешти – за попередніми підрахунками, економія становитиме 18-44 доларів за тонну”, – підсумував він.