1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА ОДЕЩИНІ ВСТАНОВЛЕНО НЕРЕСТОВУ...

НА ОДЕЩИНІ ВСТАНОВЛЕНО НЕРЕСТОВУ ЗАБОРОНУ НА ВИЛОВ ОСЕЛЕДЦЯ

З 28 квітня 2023 року розпочалася заборона на промисловий та любительський вилов оселедця у період його масового нерестового ходу. Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Одеській області від 26.04.2023 № 158, враховуючи науково-біологічне обґрунтування Одеського центру ПівденНІРО, заборона триватиме:

з 28 квітня по 7 травня включно – на ділянці р. Дунай від Чорного моря до відгалуження Тульчинського гирла;

з 1 по 20 травня включно – на ділянці р. Дунай від відгалуження Тульчинського гирла вгору по річці в межах Одеської області;

з 2 по 6 травня включно – у Дністровському лимані, рукаві Турунчук і основному руслі р. Дністер від гирла до с. Паланка (відмітка 28 км);

з 2 по 11 травня включно – на ділянці р. Дністер від с. Паланка до греблі Дубосарської ГЕС.

Закликаємо рибалок відповідально ставитися до нерестуючої риби та дотримуватися встановлених обмежень. Якщо ви помітили порушення рибоохоронного законодавства просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» Держрибагентства: 0 (800) 50-52-50.

Довідково:

Чорноморський або дунайський оселедець досягає статевої зрілості у віці 3-5 років. Нерестова міграція розпочинається при температурі води 5-6°С і триває 140-150 днів.

Нерест порційний, триває з травня по серпень у річках на великій відстані від гирла, при температурі води 17-26°С. Ікра пелагічна, плодючість самиць складає від 30 тис. до 50 тис. ікринок.

Слідкуйте за перебігом нересту водних мешканців, підписавшись на телеграм-канал Держрибагентства https://t.me/dargme