1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: СМАКОЛИКИ ВІД...

НОВИНИ ГРОМАД: СМАКОЛИКИ ВІД АРЦИЗЬКОГО ХЛІБЗАВОДУ НАБИРАЮТЬ ВСЕ БІЛЬШОЇ ПОПУЛЯРНОСТІ

Найбільше християнське свято Великдень годі й уявляти без головного атрибута — духмяної і неодмінно дуже смачної паски. Багато господинь печуть її вдома, хто ж не має такої можливості або часу — купує вже готовий продукт: на щастя, у магазинах завжди є з чого вибрати.

Основним виробником пасхальної продукції в Арцизькій громаді є Арцизький хлібзавод (СФГ «Куцарев»). Вже 10 років завідує виробництвом Міла Бондаренко, яка знає від «А» до «Я» технологічний процес приготування всієї продукції хлібзаводу.

Ми відвідали підприємство й розпитали Мілу Анатоліївну про особливості роботи перед великодніми святами.

– Великодні свята для виробників пасхальної продукції є таким собі авральним періодом. Як організовуєте роботу, щоб встигнути виробити заплановану кількість святкової продукції?

– Одразу зазначу, що більшість працівників хлібозаводу працюють не один рік, це майстри своєї справи. Ми звикли, що кожної весни до традиційного асортименту хлібобулочних виробів додається ще один напрям — випікання пасхальної продукції. Цього року ми перейшли в цілодобовий режим роботи з середини березня. Випікаємо 27 видів пасхальної продукції, а загальна кількість виготовленої продукції запланована на рівні 100 тис.шт.

– Шанувальники вашої випічки знають, що кожного року до асортименту виробів Арцизького хлібзаводу додається новий пасхальний продукт.

– Саме так. Щороку ми розширюємо асортимент на один-два нових види пасхальних продуктів. Нещодавно ми почали виготовляти «Козун курант» та «Кубай». «Козун курант» – це здобний виріб, у складі якого є чорна смородина та білий шоколад, а особливість нового смаколика під назвою «Кубай» – у його великому розмірі, але при цьому за невисоку ціну, тож його може собі дозволити родина будь-якого фінансового достатку.

За усталеною традицією щороку ми визначаємося з головним символічним виробом нашого підприємства. У минулому такими виробами були «Італійський Панеттоне», «Коломбо», «Крафен» та «Штолен». Цього року таким виробом став «Козун курант». Дуже рекомендую всім шанувальникам нашої продукції передусім скуштувати саме його. Це дуже смачно!

Але найпопулярнішим пасхальним виробом серед населення залишається класична паска та рулети з різноманітними начинками.

– Якщо не секрет, як вирішуєте, що нове з’явиться в асортименті?

– У середині січня під час загальних зборів керівництва Арцизького хлібзаводу, майстрів усіх цехів та представників фінансового відділу ми обговорюємо та затверджуємо виробничі плани на передвеликодні дні. Зазвичай нові креативні ідеї презентує наш генеральний директор Олексій Куцарєв, який постійно вивчає споживчий ринок як України, так і зарубіжжя.

Після затвердження плану проводиться робота з пошуку виробників сировини, створюється дизайн етикеток, йде закупка пакувального матеріалу. А працівники підприємства морально й емоційно готуються до «часу Х», адже найближчі 5 тижнів для них будуть найтяжчими та відповідальними в цьому року.

– І що відбувається з настанням «часу Х»?

– Хлібобулочний цех та цех філло тіста займаються виготовленням та випіканням основи пасхальної продукції, працівники кондитерського цеху чаклують над наданням привабливого зовнішнього вигляду святковим виробам, спеціалісти фасувального цеху беруться до пакування та відправлення готової продукції до відділу експедиції, звідки йде відправка як у місцеві точки продажу, так і дистриб’юторам та оптовим замовникам.

Як я вже казала, більшість спеціалістів підприємства працюють тут не один рік. Користуючись нагодою, хочу відмітити майстра кондитерського цеху Людмилу Кіяновську – одну з креативних спеціалістів хлібозаводу, яка має понад 25-річний стаж роботи. Саме вона разом із дівчатами з її цеху вручну займаються прикрашанням усієї виготовленої продукції. Дуже багато чого залежить саме від результату їхньої роботи, адже яким би смачним не був будь-який наш виріб, без привабливого зовнішнього вигляду на гарні продажі годі й сподіватися.

– На пакуванні кожного вашого пасхального виробу вказано, що його освячено. Невже освячення проходить щоденно?

– Так. Ми багато років співпрацюємо з о. Діонісієм (храм на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних радості», м. Арциз), котрий перед Великодніми святами щоранку відвідує підприємство та освячує всю виготовлену за ніч продукцію.

– Яка географія відправки святкових виробів вашого заводу?

– Якщо не рахувати Одеську область, дуже багато нашої пасхальної продукції відправляється до Миколаївської області. Цього року прийнято замовлення з Львівської, Черкаської, Вінницької областей. З року в рік кількість наших дистриб’юторів та оптових замовників зростає. Як правило, відправка продукції в інші області України здійснюється за допомогою «Нової пошти».

– Дякуємо Вам за цікаве спілкування. Бажаємо розвитку вашому хлібзаводу та щоб ваша продукція отримала шанувальників у кожному куточку нашої країни!

– Дякую, це дійсно гарне побажання. Саме цього ми і прагнемо! Принагідно вітаю всіх вірян з Великодніми святами і бажаю, насамперед, Божої ласки, міцного здоров’я, щастя та щоб у кожній оселі панували мир, злагода й добробут.

За інформацією Арцизької міської ради