1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ТАРУТИНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ ДО РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЕЛЬ ВІД РАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ #МІСТАГЕРОЇВ – НЕЗЛАМНІ ДУХОМ

Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім у світі, що Україна може перемогти у цій війні. Щоб вшанувати подвиг наших захисників і подвиг жителів міст на півночі України, в Офісі Президента започаткували кампанію «Міста героїв».
Річниця початку визволення українських територій – це свідчення вражаючих успіхів наших сил оборони в бою зі значно переважаючим та добре озброєним противником, безпрецедентної сили духу Українського народу, його стійкості, сміливості, єдності у боротьбі з підступним ворогом.
Покладанням квітів та вшанування хвилиною мовчання – воїнів , які відали своє життя заради нашого майбутнього.
Халіков Георгій Журович
Халіков Афанасій Георгійович
Мурзін Олександр Васильович
Гуденко Іван Валентинович
Зелений Олександр Олександрович.
Вшанувати пам’ять загиблих захисників України Березинського старостівського округу зібралися на кладовище, староста смт. Березине Сіваєв С.І, співробітники старостівського округу, директор Березинського ліцею Сметана Д.В, вчителі, робітники ліцею та дитячого садочка, родичи загиблих героїв, жителі селища.
Над могилою Івана Гуденко був піднятий прапор, де був зроблений новий флагшток.
Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин 24 лютого. Відзначаємо зусилля усіх, хто захищав державу чи допомагав це робити. Визволення півночі держави та стійкість України загалом були забезпечені, зокрема, завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала справді народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.
Відділ культури та туризму Тарутинської селищної ради

За інформацією Тарутинської селищної ради