1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОЧІЛЬНИК РАЙОНУ ПРЕЗЕНТУВАВ В...

ОЧІЛЬНИК РАЙОНУ ПРЕЗЕНТУВАВ В ОДЕСЬКІЙ ОДА КОНЦЕПЦІЮ СПРОМОЖНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я БОЛГРАДЩИНИ

Вчора начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура взяв участь в розширеній нараді щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я та плану розвитку госпітального округу Одеського регіону.

Захід, ініційований Департаментом охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації та відбувся під головуванням в.о. голови Одеської ОДА Бориса Волошенкова  за участі голови Одеської обласної ради Григорія Діденка, директорки Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталії Одарій-Захар’євої, голів районних державних адміністрацій та ін.

На нараді були презентовані концепція спроможної мережі Одеського регіону та результати спільних засідань районних державних адміністрації  та територіальних громад щодо подання пропозицій до плану розвитку госпітального округу Одеської області.

В свою чергу пропозиції громад Болградського району були обговорені на робочій нараді 25 квітня в Болградській РВА, під час якої керівники Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинського закладів охорони здоров’я Болградського району доповіли про стан роботи кожного медичного закладу в умовах воєнного стану, про їх спроможність і про госпітальне планування, яке дозволить спростити доступ пацієнта до медичних послуг, покращити їхню якість та ефективно використовувати ресурси.

Очільник району Геннадій Бамбура презентував на обласній нараді концепцію спроможної мережі закладів охорони здоров’я Болградщини.

Як зазначила Н.Одарій-Захарʼєва під час вчорашньої зустрічі, реалізація проєкту допоможе модернізувати та осучаснити заклади охорони здоров’я регіону і, таким чином, забезпечити жителів доступними, якісними та безоплатними медичними послугами.

Під час нарад було зазначено, що один з етапів медичної реформи передбачає, що більш прості випадки лікуватимуть на місцях, а спеціалізовану медичну допомогу надаватимуть на вищому рівні. І в залежності від складності випадку та захворювання пацієнта доставлятимуть саме в ту лікарню, де є відповідні висококваліфіковані фахівці, необхідне обладнання та ліки, щоб надати якісну медичну допомогу. Також серед основних аспектів – забезпечення гідної заробітної плати медичному персоналу і фінансова спроможність закладу при раціональному використанні ресурсів, які в Україні через воєнний стан обмежені

Керівники області зазначили, що формування спроможної мережі здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 28 лютого 2023 року №174 з врахуванням усіх пропозицій очільників районів Одеської області.