1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ МЕРЕЖІ ЦНАП...

ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ МЕРЕЖІ ЦНАП В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ОБГОВОРЕНІ ПІД ЧАС ОНЛАЙН НАРАДИ

Створення зручних і доступних умов для отримання населенням адміністративних послуг є однією з головних задач, що має вирішуватися органами місцевого самоврядування.

Сьогодні, 21 квітня, Управлінням цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації  Одеської обласної державної адміністрації проведено онлайн-нараду з головами районних державних адміністрації та головами селищних, сільських рад щодо перспектив розвитку мережі ЦНАП Одеської області.

До заходу в онлайн-режимі долучились заступник начальника Болградської РВА Дмитро Дімитров, начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрації  Домнікія Кучеровська та секретар Криничненської сільської ради Олена Браїла.

Мережа центрів надання адміністративних послуг у Болградському районі побудована у відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі».

На даний час у районі функціонують 9 центрів надання адміністративних послуг, три з яких трансформовані в ЦНАП органів місцевого самоврядування відповідних адміністративних центрів колишніх районів, чотири  центри працюють з 2021 року, два  розпочали свою роботу у 2022 році.

Прикінцевими та перехідними положеннями зазначеного Закону передбачено, що міським, селищним, сільським радам з населенням менше 10 тисяч мешканців необхідно до 1 січня 2024 року утворити ЦНАП.

Серед громад Болградського району, ЦНАП не створено тільки в Криничненській ОТГ з населенням 4300 осіб.

Під час наради були надані доручення головам міських, селищних, сільських рад, в яких не створено центри надання адміністративних послуг, розробити план впровадження заходів щодо відкриття ЦНАП із зазначенням термінів виконання.