1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЛАНОВЕ КОНСУЛЬТУВАННЯ СУБ’ЄКТІВ ПРОБАЦІЇ...

ПЛАНОВЕ КОНСУЛЬТУВАННЯ СУБ’ЄКТІВ ПРОБАЦІЇ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО СЕКТОРУ ПРОБАЦІЇ № 1. ПРО ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ТА ОТРИМАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

07 квітня 2023 року працівником Болградського сектору безоплатної правової допомоги відбулося планове консультування суб’єктів пробації Болградського районного сектору пробації № 1.

Фахівець сектору  Емма Кішлали проінформувала присутніх, що сьогодні система надання безоплатної правової допомоги в Україні – це мережа зі 121 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та понад 420 бюро правової допомоги  у всіх регіонах України.

 Під час заходу суб’єкти пробації дізналися про доступ до безоплатної правової допомоги, надання юридичної допомоги в сферах сімейного, цивільного, адміністративного, трудового, житлового права, а також вирішення питань сімейних спорів, оскарження адміністративних штрафів. Звернення про надання безоплатної первинної правової допомоги, що стосуються дітей, надсилаються або подаються їх законними представниками, що стосуються осіб, визнаних судом недієздатними, або дієздатність яких обмежена судом, надсилаються або подаються їх опікунами чи піклувальниками.

Також учасникам заходу було наголошено на тому, що допомога гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел, а безоплатна вторинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб, до правосуддя.