1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Тарутинській територіальній громаді протягом І кварталу 2023 року доповів Тарутинський селищний голова Сава Чернєв. Він зазначив, що до Тарутинської селищної ради надійшло 278 звернень, з них 9 колективних звернень. З загальної кількості 255 вирішено позитивно, а по 23 зверненням надані роз’яснення. Важливим питанням для селищної ради є організація надання соціальних послуг на належному рівні, а також допомога ВПО. Станом на 31 березня зареєстровані як внутрішньо переміщені особи – 1678 осіб, знялись з реєстрації – 681 особа. З метою соціальної підтримки ВПО, які розміщені на території Тарутинської громади, Тарутинська селищна рада затвердила Програму підтримки, соціальної адаптації та захисту ВПО на 2022-2024 роки.

Також до Тарутинської селищної ради звернулись власники житлових приміщень на отримання компенсації житлово-комунальних послуг, які безкоштовно розміщують у себе переселенців.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова розповіла про стан роботи щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Вона зазначила, що станом на 31.03.2023 року на обліку по Болградському району 7800 ВПО, з них працездатні –  2845 осіб. Відповідно до даних Єдиного державного реєстру ВПО станом на 30 березня 2023 року по Болградському району потребують працевлаштування 288 осіб. За інформацією Болградської філії Одеського обласного центру зайнятості станом на кінець березня поточного року налічується 47 вакансій.

З 01 січня 2022 року по 28 березня 2023 року до філій Одеського обласного центру зайнятості в Болградському районі звернулись 141 ВПО. Станом на 28 березня 2023 року кількість ВПО, які перебувають на обліку становлять 43 особи, 72 особи знялись з обліку у зв’язку з виїздом та по іншим причинам. За сприянням філій Одеського обласного центру зайнятості в Болградському районі працевлаштоване 26 ВПО (18,4% від загальної кількості осіб, які звернулися до Центрів зайнятості), в тому числі 5 ВПО з початку 2023 року.

Наприкінці наради, заступник начальника Болградської РВА Вячеслав Кулик розповів про «Річницю  визволення  півночі країни: МІСТА ГЕРОЇВ». Присутні мали можливість подивитись ролик з цієї теми.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.