1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СПОРТСМЕНИ З СЕЛА КУБЕЙСЬКОЇ...

СПОРТСМЕНИ З СЕЛА КУБЕЙСЬКОЇ ГРОМАДИ ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ ВІД ПРОФЕСІЙНОГО ФУТБОЛЬНОГО КЛУБУ З НІМЕЧЧИНИ

Як повідомляє інтернет видання “Махала”:
Футбольний клуб «FC Hanza-Rostock» з міста Росток, що на півночі Німеччини, вже вдруге надав підтримку спортсменам з села Оріхівка. В жовтні юні футболісти отримали 10 шкіряних професійних футбольних мʼячів. А нещодавно Оріхівська футбольна команда отримала від німецького ФК 15 комплектів форми.
«Ми отримали навіть більше комплектів форми, ніж у нас є гравців. Це дуже гарна форма відомої фірми, вона недешева. Минулого разу ми отримали м’ячі. Ця допомога стала можливою завдяки нашому односельцю, який не хоче розголошувати своє ім’я. Він довго працює в Німеччині і розповів своїм роботодавцям про нашу футбольну команду, про умови, в яких тренуються наші хлопці. Вони захотіли допомогти, а потім до цієї допомоги приєднався футбольний клуб», – розповідає інтернет-видання «Махала» Віталій Ілієв, вчитель Оріхівського ліцею. Він зіграв роль посередника у перемовинах між спонсором та футбольною командою.
Члени команди разом з тренером Віталієм Христовим були дуже раді такій підтримці.
Цікаво й те, що в цьому футбольному клубі «FC Hanza-Rostock» працює Володимир Лютий, українській футболіст, олімпійський чемпіон (Сеул, 1988 рік). Він взяв під опіку спортсменів з Оріхівки та запропонував їм поїздку до міста Росток, щоб майбутні зірки футболу побачили професійний німецький футбольний клуб.
«В липні нас запросили до Німеччини. Ми із задоволенням поїдемо. Зараз будемо вирішувати питання виїзду для дітей та тренера. Всі витрати на поїздку бере приймаюча сторона. Ми дуже вдячні їм за таку увагу до нас», – розповів Віталій Ілієв.
До складу команди входять учні школи 2009-2012 років народження. Хлопці разом із тренером Віталієм Христовим намагаються брати участь у всіх змаганнях, до яких можуть доїхати. Вони неодноразово їздили на футбольні турніри до Арцизу, Кам’янки та Болграду. В Болграді в грудні 2022 року вони посіли 3 місце серед 6 команд району.