1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні  очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про підсумки діяльності КНП «Болградська центральна районна лікарня» за I квартал 2023 року доповів генеральний директор КНП «Болградська центральна районна лікарня» Болградської міської ради Віктор Дішлі. Він зазначив що, за 1 квартал 2023 р. на стаціонарних ліжках було проліковано 1404 хворих, а за  аналогічний період минулого року – 1108 (більше на 26,7%). Виконано 260 оперативних втручань в стаціонарі, а при терміновій хірургічній допомозі – 21.

 Було зроблено 930 профілактичних огляди населення з метою раннього виявлення хворих на туберкульоз. Рівень первинної інвалідності серед працездатного населення за 1 квартал 2023 року склав 11,2 проти 7,6 за аналогічний період минулого року. Показник перевищує рівень аналогічного періоду минулого року  на  47,4%.

 Захворюваність злоякісними новоутвореннями, показник на 100 тис. населення, склав за 1 квартал 2023 року 31,2, а за 1 квартал 2022 року – 33,3. Показник нижче рівня аналогічного періоду минулого року на 6,3%. Вперше хворих з ВІЛ інфекцією не виявлено.

 У звітному періоду Благодійною організацією «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»  (БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ») в рамках проекту «HealthLink: Посилення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні» за фінансової підтримки Уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку безкоштовно передано КНП «Болградська ЦРЛ» кисневу станцію потужністю 500 л/хв. Це створює можливість забезпечити киснем додатково 60 ліжок. Вказане обладнання встановлено та підключено до існуючої мережі киснепостачання за рахунок коштів Болградської міської ради. Також за рахунок коштів місцевого бюджету для лікарні придбано електроміограф та автоматичні зовнішні дефібрилятори.

Проблемні питання: брак лікарських кадрів,  недостатнє оснащення діагностичною апаратурою лікувальних установ, необхідність придбання медичного інструментарію, заміна санітарного автотранспорту.

Генеральний директор КНП «Болградська центральна районна лікарня» зазначив, що для забезпечення належного рівня медичної допомоги необхідно придбати: апарат ШВЛ високого класу; апарат ШВЛ портативний транспортний з автономним живленням; монітор пацієнта (2 шт.); стимулятор периферичних нервів для моніторування глибини міорелаксації; тимулятор периферичних нервів для проведення провідникових анестезій; електрокардіостимулятор зовнішній; цистоскоп з фото-  відеофіксацією; кольпоскоп з фотофіксацією та/або відео системою.

Також необхідним є проведення капітального ремонту хірургічного відділення, облаштування зовнішнього ліфту до другого поверху головного корпусу лікарні з метою забезпечення належного доступу маломобільних груп населення до терапевтичного відділення, капітальний ремонт двох протипожежних резервуарів та інше.

Начальник відділу  цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг районної державної (військової) адміністрації Домнікія Кучеровська доповіла про результати моніторингу стану надання адміністративних послуг населенню через ЦНАП Болградського району у І кварталі 2023 року. Було зазначено, що в І кварталі 2023 року мережа ЦНАП Болградського району представлена 9 (дев’ятьма) центрами надання адміністративних послуг та тридцятьма трьома віддаленими робочими місцями (далі -ВРМ), які створені у Тарутинському ЦНАП – 11, Арцизькому – 9, у Бородінському та Василівському по – 4, Городненському – 3, Кубейському – 2.

Середня по району кількість адміністративних послуг, надання яких запроваджено через центри, складає 194. Найширшій перелік послуг затверджено Болградською міською радою – 346, Арцизькою міською радою – 263, Теплицькою сільською радою – 249, Тарутинською селищною та Василівською сільською радами – 174 і 173 послуги відповідно.

За даними проведеного моніторингу, протягом І кварталу 2023 року ЦНАП Болградського району надали 18313 адміністративних послуг.

У звітному періоді за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевих бюджетів територіальних громад, надійшло коштів у сумі 1 098 636 грн., у тому числі за послуги з реєстрації прав на нерухоме майно – 451 857 грн., послуги ДМС – 473 664 грн, послуг ДЗК та реєстрації місця проживання – 105 725 грн., реєстрації бізнесу – 67 390 грн.

За рахунок надання платних адміністративних послуг поповнено бюджет Болградської міської ради на 638 278 грн., Тарутинської селищної ради – на 165 126 грн., Арцизької міської ради – на 149 548 грн., Василівської сільської ради – на 93 223 грн., Бородінської селищної ради – на 40 635 грн., Теплицької сільської ради – на 2 802 грн., Кубейської сільської ради – на 3 069 грн., Павлівської – на 2 300  грн.

Питання формування мережі і організації функціонування ЦНАП Болградського району у відповідності до вимог чинного законодавства знаходяться на постійному контролі. На даний час вживаються заходи щодо  створення ЦНАП у Криничненській сільській раді.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.