1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛРАДІ ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ...

В БОЛРАДІ ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З ФАХІВЦЯМИ БУВР РІЧОК ПРИЧОРНОМОР’Я ТА НИЖНЬОГО ДУНАЮ

Сьогодні в Болградській районній військовій адміністрації відбулась робоча зустріч фахівців БУВР річок Причорномор’я та нижнього Дунаю з представниками органів виконавчої влади, представниками територіальних громад, які відповідають за екологічний напрямок та водні ресурси, а також представниками комунальних підприємств  Болградського району.

У зустрічі взяли участь перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук та голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв.

На початку зустрічі в.о. начальника Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю  Олегом Чижиком було зазначено, що для відповідності національної водної політики європейським вимогам розробляються плани управління річковими басейнами, які передбачають єдині з ЄС системи оцінки стану вод та єдині стратегії управління річковими басейнами. Також ПУРБ складається з двох частин – оцінкою стану водних частин та програми заходів для досягнення «доброго» стану вод.

Наразі фахівцями Басейнового управління водними ресурсами річок Причорномор’я та нижнього Дунаю проводиться збір інформації до Програми заходів для досягнення «доброго» стану вод в суббасейні нижнього Дунаю, а саме – заходи, які пов’язані з будівництвом та реконструкцією споруд, функціонування яких безпосередньо пов’язано з покращенням екологічного стану та хімічного стану поверхневих вод; заходи, які спрямовані на зменшення впливу гідроморфологічних змін та вирішенні проблем, що пов’язані з адаптацією до змін клімату, забрудненням побутовими відходами, в тому числі пластиком.

В процесі зустрічі зацікавлені сторони були ознайомлені з механізмом підготовки, для покращення взаємодії, а також  напрацьовані пропозиції до Програми заходів для досягнення «доброго» стану вод в суббасейні нижнього Дунаю.