1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ...

У БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни. Цього року Україна вдруге відзначає цей день в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Сьогодні на місцевому цвинтарі пройшов тематичний захід, присвячений цій даті «Пам’ять єднає покоління».

У  церемонії покладання квітів до пам’ятника розстріляним полоненим у Другій світовій війні  взяли участь  начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, Болградский міський голова Сергій Димитрієв та його заступники Андрій Гарвалов і Ганна Мунтянова, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко та представники інших структурних підрозділів Болградської міської ради.

Хвилиною мовчання присутні вшанувати пам`ять усіх полеглих за Україну.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою у нашій історії. В більшості країн Європи цей день відзначається, як День Перемоги.

Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР. У 1939–1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Символом цього дня  з 2014 року є квітка маку.

Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими.

Слава Україні! Україна переможе!