1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ...

АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступником та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою – агресором чи історією російської імперії та СРСР в Болградському районі доповіла завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю районної державної (військової) адміністрації Анжела Радченко. Станом на 08 травня 2023 року вже прийнято рішення  про перейменування об’єктів топоніміки  у 10 громадах району. Рішеннями сесій місцевих рад  у 10 громадах району,  перейменовано  160 вулиць, 29 провулка, 2 узвози, 8 скверів, 1 парк, один населений пункт. Проблемні питання є в  Болградській міській та Кубейській сільській радах, де процес деколонізації топоніміки не завершено. 

Що стосується демонтажу старих табличок та встановлення нових. На сьогоднішній день в 10 громадах проводиться  демонтаж табличок зі старими назвами вулиць, проспектів, парків, скверів  та провулків.

У Криничненській та Тарутинській громадах  вже виготовлено та встановлено нові таблички з новими назвами об’єктів топоніміки.

В Арцизькій, Болградській, Василівській та Павлівській громадах вже визначені обсяги фінансів, які необхідно виділити з місцевих бюджетів на виготовлення нових табличок та проводиться процедура їх закупівлі.

В Городненській, Кубейській громадах визначають обсяги фінансів, які необхідно виділити з місцевих бюджетів на виготовлення нових табличок та планують їх встановлення тільки на перехрестях вулиць. Власники домогосподарств будуть самостійно замовляти, виготовлювати та встановлювати таблички на своїх домівках.

Теплицька  та Бородінська громади не планують замовляти нові таблички за рахунок місцевого бюджету. Виготовлення та розміщення планують за рахунок власників домогосподарств.

         Начальник відділу фінансів  районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников  доповів про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за  квітень 2023 року. До місцевих бюджетів  об’єднаних територіальних громад Болградського району  за квітень 2023 року (без урахування трансфертів) надійшло 99 492,1 тис. грн., виконання до розпису становить 175,5%, додатково отримано  42 814,9 тис. грн., темп росту складає 221,9% або збільшення відповідно до минулого року на 54 647,9 тис. грн.

 Забезпечили виконання планових показників доходної частини місцевих бюджетів Болградського району всі 10 територіальних громад.

Виконання доходної частини місцевих бюджетів за квітень 2023 року в розрізі податків складається з наступних показників:

  • ПДФО надійшло 35 220,2 тис. грн., виконання  складає 113,2%. Виконано план по надходженню ПДФО в основному за рахунок податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями (ККД11010200 план – 12 950,5 тис. грн., надійшло – 17 273,1 тис. грн.).
  • Плати за землю надійшло 14 633,8 тис. грн., виконання складає 110,2%, додатково отримано 1 355,5 тис. грн.
  • Єдиного податку надійшло 42 799,1 тис. грн., виконання складає 454,2%, додатково отримано 33 375,5 тис. грн. За даними територіальних громад надходження МПЗ складає 26 549,9 тис. грн., що в свою чергу і дало перевиконання єдиного податку у квітні в 4,5 рази від запланованого.
  • Акцизного податку надійшло 1 406,2 тис. грн., виконання складає 119,4%, додатково отримано 228,3 тис. грн.
  • Плати за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки надійшло 936,4 тис.грн, виконання складає 136,3%, додатково отримано 249,6 тис. грн.
  • Інші надходження 4 496,3 тис.грн, виконання складає 454,9%, додатково отримано 3 507,9 тис. грн..

Про державну мову у сфері друкованих медіа доповів головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення апарату  районної державної (військової) адміністрації Семен Федоренко.

Олександр Рожков начальник управління соціального захисту населення  районної державної (військової) адміністрації ознайомив присутніх зі Стратегією державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Документ розроблений Мінреінтеграції за підтримки Ради Європи. До його напрацювання також долучилися експерти міжнародних і громадських організацій, які опікуються захистом прав внутрішньо переміщених осіб.

Метою Стратегії є зменшення впливу негативних наслідків внутрішнього переміщення, зумовленого збройною агресією проти України, на громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, шляхом запровадження комплексних та дієвих механізмів державного реагування на виклики, які виникають з моменту прийняття особою рішення про переміщення, в ході її соціальної адаптації та інтеграції в приймаючий громаді, а також у разі добровільного повернення особи до покинутого місця проживання та її реінтеграції.

Результатом реалізації Стратегії стане підвищення якості життя внутрішньо переміщених осіб шляхом посилення їх спроможностей та соціальної стійкості, стимулювання економічної активності, забезпечення реалізації їх права основоположних свобод, а також забезпечення добровільного, гідного та безпечного повернення на покинуте місце проживання.

 По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.