1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ...

АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про роботу закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів в умовах дії воєнного стану доповіла начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Інна Гуткан. Було зазначено, що роботу з надання первинної медико-санітарної допомоги населенню в Болградському районі здійснюють 33 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 19 фельдшерсько-акушерських пунктів та 27 фельдшерських пунктів. За даними центрів всього обслуговуються 142 117 мешканців району. Декларацій з сімейними лікарями підписали 97 882 особи: Арциз – 29 199, Болград – 43 717, Бородіно – 7165, Тарутине – 17801.

Всього за І квартал в амбулаторіях, ФАПах та ФП сімейними лікарями та середнім медичним персоналом було здійснено прийом 82 297 хворих, відвідувань хворих на дому – 14 463. В денних стаціонарах  за звітний період проліковано всього 2178 хворих.

Забезпеченість у І кварталі 2023 році медичними імунобіологічними препаратами була достатньою. За даний період було проведено 1909 щеплень, з них 10 дітей віком від 12 років, 50 дітей віком від 5 років та 709 пенсіонерів. Також, впродовж кварталу медпрацівниками проводилась кампанія з вакцинації населення від COVID-19 та на даний час спостерігається зниження показників захворюваності.

 Надання медичної допомоги на вторинному рівні населенню Болградського району забезпечують 3 лікарні. Ліжковий фонд становить 510 ліжок, а середній показник відвідувань в зміну у поліклінічних відділеннях становить 335.

За перший квартал 2023 року лікарями закладів було прийнято 58 333 відвідування. Госпіталізовано 3742 хворих, проведено  35 881 ліжко-днів стаціонару. Народилося 168 дітей, з них 26 дітей в Тарутинській лікарні та 142 в Арцизькій.

В усіх медичних закладах Болградського району: КНП «Болградська ЦРЛ»,  КНП «Тарутинська ЦЛ» та  КНП «Арцизька ЦОЛ» передбачені захисні споруди де створено запас лікарських засобів, медичних виробів, питної води.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова доповіла про стан посівної кампанії в районі.

Під час наради начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Інна Гуткан ознайомила присутніх про схвалення Концепції безпеки закладів освіти.

Домнікія Кучеровська, начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг районної державної (військової) адміністрації розповіла про портал ДІЯ, його проєкти, можливості та перспективи.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.