1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БОЛГРАДСЬКОГО...

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ

Болградська районна військова адміністрація звертає Вашу увагу на те, що введення воєнного стану не звільняє громадян України від сплати житлово-комунальних послуг.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня № 206 “Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану” заборонено:

  •  нараховувати та стягувати неустойку, інфляційні нарахування, проценти річних, нараховані на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;
  • припиняти/зупиняти надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх не оплати або оплати в неповному обсязі.

Така заборона діятиме до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Однак, дана постанова не скасовує необхідність оплати за житлово-комунальні послуги.

Своєчасна оплата комунальних послуг є запорукою належного стану надання житлово-комунальних послуг населенню та соціально-важливим обʼєктам району, а також забезпечує безперебійну роботу підприємств критичної та соціальної інфраструктури в умовах режиму воєнного стану.

Болградська районна військова адміністрація наголошує на необхідності проведення платежів за житлово-комунальні послуги. В сьогоднішніх умовах це є великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів.