1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ВІДОКРЕМЛЕНОГО...

ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ВІДОКРЕМЛЕНОГО ПІДРОЗДІЛУ ПРОВОДЯТЬ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ВОДИ ЗА САНІТАРНО-ХІМІЧНИМИ ТА МІКРОБІОЛОГІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ

Забруднена питна вода згубно впливає на здоров’я людини. Мільярди вірусів і бактерій у воді призводять до спалахів епідемій, інфекційних захворювань, а токсичні речовини – до масових отруєнь. Вона є найпростішим хімічним компонентом живої матерії, яка об’єднує усі організми, які населяють нашу планету.

Нині актуальною проблемою залишається водопостачання якісною водою населення селітебних територій, адже підґрунтові води не завжди відповідають діючим стандартам і санітарним нормативним вимогам до питної води. Значна кількість хвороб людини пов’язана з незадовільною якістю питної води і порушенням санітарно-гігієнічних норм водопостачання. Вживання недоброякісної питної води (2–2,5 л на добу однією людиною) суттєво погіршує здоров’я, зумовлюючи виникнення специфічних хвороб.

Питна вода та її якість істотно впливають на всі фізіологічні та біохімічні процеси, що відбуваються в організмі людини, на стан її здоров’я. Отже, можна стверджувати, що якісні характеристики води, рівень її забруднення впливає на стан захворюваності населення.

У відповідності до вимог ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» питна вода призначена для споживання людиною, повинна відповідати таким гігієнічним вимогам: бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад.

Болградський районний відокремлений підрозділ Державна установа «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» за заявою закладів та громадян проводять дослідження якості води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками на відповідність вимогам Державних санітарних правил і норм 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», згідно затвердженого прейскуранту цін.

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу