1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИВ...

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИВ ДОПОВНЕННЯ ДО ГРАНТІВ НА РОЗВИТОК САДІВНИЦТВА, ЯГІДНИЦТВА ТА ВИНОГРАДАРСТВА

Уряд прийняв постанову від 23 травня 2023 р. № 520  «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738».

Документ розширює перелік культур, які заплановані до посадки за рахунок грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Тепер дозволені ще шипшина і мигдаль. 

Разом з тим, Уряд визначив, що грантова підтримка для вирощування мигдалю буде поширюватись виключно на кілька областей:  Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Закарпатську, Кіровоградську та Донецьку.

Також, Постановою визначається перелік нормативно-правових документів для підтвердження одержувачем гранту створення нових робочих місць. Це такі документи: копія поданого до органів ДПС податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за останні звітні періоди.

Окрім того, рішенням Уряду визначається виключний перелік податків та зборів для моніторингу і фіксації повернення використаних бюджетних коштів суб’єктом господарювання. Це єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне страхування, податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб, ПДВ, єдиний податок та земельний податок.