1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КОМПЕНСАЦІЯ ВИТРАТ РОБОТОДАВЦІВ НА...

КОМПЕНСАЦІЯ ВИТРАТ РОБОТОДАВЦІВ НА ОПЛАТУ ПРАЦІ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Роботодавці можуть отримати компенсації від держави за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

▪️Зокрема, передбачена компенсація на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних з-поміж ВПО. Вона виплачується не більше 6 місяців (кожен непарний місяць протягом року). Умова – збереження гарантій зайнятості ВПО протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази.

▪️Компенсація здійснюється у розмірі фактичних витрат на оплату праці такої особи, але не більше двох мінімальних заробітних плат (13 400 гривень).

▪️Крім того, у роботодавців є можливість отримати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування громадян, які набули статус ВПО після 24 лютого 2022 року. Програма орієнтована на роботодавців, які в період воєнного стану працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом.

▪️Ця компенсація виплачується щомісячно протягом 2 місяців у розмірі 6700 гривень за кожну працевлаштовану особу.

▪️Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати до центру зайнятості заяву та копії підтверджувальних документів про прийняття на роботу ВПО, завірені в установленому порядку. Обрати центр зайнятості можна з переліку – https://docs.google.com/…/1nug3KT6krhG0C0pMI…/edit… або на онлайн-мапі – https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer