1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НА БОЛГРАДЩИНІ ПРОВЕЛИ В...

НА БОЛГРАДЩИНІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ПУТЬ ГЕРОЯ – ВАСИЛЯ СТОЯНОВА

Кривава війна з росіянами щодня обриває життя вірних синів та доньок українського народу. 29 квітня у клінічній лікарні м. Києва помер військовослужбовець частини територіальної оборони, майстер – сержант, мешканець села Виноградівка Болградської громади Стоянов Василь Іванович. 05 березня 2023 року, під час виконання бойового завдання по захисту Батьківщини на Донецькому напрямку, він отримав тяжкі вогнепальні поранення. Півтора місяця військові лікарі боролися за життя військовослужбовця. Нажаль життя героя не вдалось врятувати. Йому  назавжди залишилось 49…

Сьогодні, 08 травня  живим коридором, з державними прапорами, зі сльозами й на колінах жителі Болградської громади провели в останню путь земляка Василя, що  віддав життя за Україну, за її незалежність та територіальну цілісність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця.  

Василь Стоянов – досвідчений військовослужбовець, проходив службу у Державній прикордонній службі, у підрозділі морської піхоти та перед війною заключив контракт й проходив службу у підрозділі ТРО.

Без батька залишились дві доньки та дружина.

Віддати шану мужньому захиснику України прийшли керівники району, близькі, друзі, знайомі, бойові побратими та вдячні земляки. В останню путь Героя провели, встеливши квітами дорогу від  сільської церкві, де відбулось заупокійне богослужіння за українським воїном та до місця вічного спокою, де відбулось прощання із загиблим. Поховали мужнього воїна на Виноградівському сільському кладовищі.

Зі словами скорботи до присутніх звернулися начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський та  Болградській міській голова Сергій Димитрієв.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, та нехай добрий, світлий спомин про Героя стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Герої не вмирають! Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в пам’яті тих, хто їх любив…

Низький уклін Воїну, перед яким ми всі в неоплатному боргу!

 Вічна та світла пам’ять!