1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВЕ СВЯТО — НОВА...

НОВЕ СВЯТО — НОВА ІСТОРІЯ. В БОЛГРАДІ ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЄВРОПИ

Цього року згідно з Указом Президента України Володимира Зеленського ми вперше відзначаємо 9 травня в Україні День Європи. Цим ми декларуємо нашу приналежність саме до європейської спільноти, наш новий шлях і наше нове майбутнє.

З цієї нагоди, сьогодні, на центральній площі міста Болград пройшла церемонія підняття  прапору Європейського Союзу та пролунали гімни України й ЄС.

У заході взяли участь начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, представники структурних підрозділів РВА та міської ради, громадськість.

О 9:00 годині  присутні долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання на пам’ять про всіх загиблих внаслідок збройної агресії росії проти України.

Вшановуючи  пам’ять загиблих у Другій світовій війні присутні поклали квіти до Меморіалу Слави.

В рамках святкування Дня Європи в КЗ «Центр культури та дозвілля»  відбувся тематичний захід «Україна –  шлях до Європи».

До присутніх заходу звернулись керівники району та громади та привітали їх з новим святом.

«У День Європи на центральних будівлях громад  Болградського району  замайорів прапор Європейського Союзу. Як символ Європи, яка допомагає нашій країні боротися з рашизмом. Яка дає прихисток українським біженцям. Яка завжди з повагою ставиться до вибору інших країн. Яка пам’ятає, чого варта перемога над нацизмом, і знає, що зараз саме українські захисники і захисниці баряться за те, щоб путінське зло не розповсюдилося цілим континентом. Як символ Європи, частиною якої завжди була, є і буде Україна, і спільно з якою ми обов’язково переможемо російських терористів. Тому треба пам’ятати, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Слава всім нашим героям різних часів, яким ми однаково завдячуємо нашим життям!» – зазначив у своєму виступі начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура.

Артисти та творчі колективи КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради подарували присутнім на честь свята  своє мистецтво.