1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ТА...

НОВИНИ ГРОМАД: ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ТА ПРАЦІВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИТЯГЛИ ПОНАД 80 КУБОМЕТРІВ СМІТТЯ: ДЕ І ДЛЯ ЧОГО (ФОТО)

Сьогодні робочий день для співробітників Болградської міської ради, його структурних підрозділів почався не на звичних робочих місцях, а в одному з найбільших ярів міста, що бере свій початок від вулиці Прусова (раніше Пушкіна) і закінчується в районі Шпиля.

Понад 150 людей прийшли сюди для того, щоб звільнити яр від покладів побутових відходів у вигляді шкідливих пластмасових пляшок, пакетів, засобів гігієни та ін. До Болградської міської ради приєдналися представники Болградтрансу, Болградської гімназії ім. Г. С. Раковського та пожежники-рятувальники.

Зазначимо, що шефство над цим яром Болградська міськрада взяла ще минулого року, з ініціативи Болградського міського голови Сергія Димитрієва, який бере найактивнішу участь у суботниках.

«Кожен другий житель сьогодні нарікає на погану якість води в озері Ялпуг, але при цьому продовжує скидати відходи в яр, де протікає річка, яка потім впадає в це саме озеро. Люди просто забивають цю річку пластиком та іншими відходами. Минулого року нам вдалося звільнити частину цієї річки, сьогодні ми прийшли в іншу частину яру, і зіткнулися з тією самою проблемою, яку почали вирішувати, точніше, звільняти і яр, і річку», – розповів керівник громади.

Схоже, акт доброї волі Болградської міської ради все ж таки мав позитивний вплив. Не тільки на навколишнє середовище, а й на людей, які проживають поблизу або які спеціально приїжджали сюди, щоб скинути сміття.

«Ми вирішили повернутися, щоб перевірити, як справи в тій частині яру, яку прибирали минулого року, і, маю зауважити, вона вже не так глобально захаращена», – поділився спостереженнями Микола Арнаутов, начальник відділу з питань комунальної власності та юридичного забезпечення Болградської міської ради, учасника суботника.

Зазначимо, що за 4 години роботи сьогодні вдалося витягнути понад 80 кубометрів побутового сміття, якого могло б і не бути. Якби не бездушність деяких людей.

За інформацією Болградської міської ради