1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЯ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ...

ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЯ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ЗА МАКСИМАЛЬНО СПРОЩЕНОЮ ПРОЦЕДУРОЮ

Законопроект «Про особливості регулювання підприємницької діяльності у перехідний період» (№ 6013) спрямований на те, щоб перереєстрація фермерських господарств в іншу організаційно-правову форму відбувалася за максимально спрощеною процедурою.

Про це в ефірі «Суспільне. Спротив» повідомив радник Міністра аграрної політики та продовольства України Михайло Соколов.

Напрацьовані Мінагрополітики правки до проекту закону передбачатимуть, що це буде суто формальна процедура, яка дозволить зробити перереєстрацію майже непомітною і дасть змогу, за бажанням власників, зберегти і назву, і саме формулювання «фермерське господарство».

За словами Михайла Соколова після перереєстрації буде збережено всі права власності, права оренди. Це нормальна практика і зараз міністерство разом з народними депутатами працюють над максимальним спрощенням всіх можливих процедур, для того, щоб фермери відчули лише переваги від таких змін.

Довідково. Проект Закону України «Про особливості регулювання підприємницької діяльності у перехідний період» (№ 6013) ухвалений Верховною Радою в першому читанні. Законопроектом, зокрема, пропонується:

при реорганізації кредитори не можуть вимагати забезпечення виконання зобов’язань шляхом укладення договорів застави чи поруки, дострокового припинення або виконання зобов’язань перед кредитором та відшкодування збитків;

господарське товариство (правонаступник ФГ) може використовувати ліцензії та інші документи дозвільного характеру, що отримані на ФГ, до закінчення їх строку дії;

право постійного користування земельними ділянками, набуте підприємствами на момент вступу Закону в дію, переходить до господарського товариства – правонаступника;

реєстраційні дії щодо перетворення ФГ у господарське товариство та адміністративні послуги, пов’язані із переоформлення документів дозвільного характеру, речових прав на майно, проводяться безоплатно.