1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕРШИЙ МОЛИТОВНИЙ СНІДАНОК ВІДБУВСЯ...

ПЕРШИЙ МОЛИТОВНИЙ СНІДАНОК ВІДБУВСЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура  взяв участь у Національному молитовному сніданку, який вперше відбувається в Болградському районі у місті Болград. Його ініціатором став голова депутатської групи «За духовність, моральність та здоров’я Одещини» Веніамін Унгурян.   

Традиційно, щоб помолитися за мир та єдність в Україні, за військовослужбовців та полонених, зібралися перші особи району, депутати, представники органів місцевого самоврядування, релігійних і громадських організацій. Спеціальним гостем заходу став Даг Бьорлі – співголова оргкомітету  Національного молитовного сніданку США.

Сніданок розпочався з хвилини мовчання за загиблими захисникам України. Далі присутні об’єдналися у спільній молитві за Україну.

За традицією, під час сніданку проводять благодійну акцію. Олександр Чоков, капелан ЗСУ закликав присутніх долучитися до збору коштів для придбання необхідного обладнання для захисників, які захищають Україну  на передовій.

Очільник району у вітальній промові звернувся з проханням своїми донатами підтримати збір коштів для ЗСУ та запросив присутніх долучитись до благодійного ярмарку до Дня кондитера, який відбудеться 3 травня об 11.00 годині в місті Болград біля фонтану.

Під час заходу присутні мали змогу заслухати переселенку з м. Бахмут  Олену Ільчук, яка розповіла свою історію життя евакуації з рідного міста та більше року мешкає на території Болградського району із своєю родиною.

Парламентські молитовні сніданки є традицією багатьох демократичних країн світу і слугують місцем об’єднання і розуміння людей різного напрямку діяльності. Більше 60 років вони проходять у Конгресі США, Європарламенті, Німеччині, Великій Британії, Норвегії та інших державах. В Україні молитовні зібрання проводяться з 2011 року.

Сила таких молитовних сніданків в тому, що люди завдяки спілкуванню посилюють один в одному віру в краще майбутнє, з’являється загальна платформа де люди слухають один одного.